Bouw Vixseboxsestraat voor het gerecht - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Bouw Vixseboxsestraat voor het gerecht

Geplaatst op: 18-09-2006 |HOLTEN - Het gesteggel rond de bouw van twee huizen aan de Vixseboxsestraat wordt verder uitgevochten in de rechtbank. Projectontwikkelaar Buytenhof wil via deze weg een snelle beslissing van de gemeente Rijssen-Holten afdwingen over de bezwaarschriften die tegen zijn bouwplan zijn ingediend.

Het bouwplan voor de twee huizen veroorzaakte aan het einde van vorig jaar veel onrust in de Vixseboxsestraat. Buytenhof wil het perceel op nummer tien in tweeën delen en er twee huizen met een zadeldak van tien meter hoog bouwen. In de buurt staan verder alleen bungalows met een plat dak en de twee huizen zijn ook nog eens gepland op het hoogste punt in de straat.
De ‘fout’, zo biechtte wethouder Wim Stegeman in de commissie Grondgebied van januari op, zit ‘em in de in 2000 gewijzigde bestemmingsplannen. De bouwplannen van Buytenhof vallen daar namelijk binnen en dus kan de gemeente de bouwvergunning onmogelijk weigeren. Burgemeester Bort Koelewijn riep omwonenden daarom op bezwaar te maken tegen de verleende vergunning.
Tegenstanders vroegen daarop een second opinion over het plan bij de welstandscommissie in Gelderland en die oordeelde dat het plan níet kan. Van die second opinion klopt echter niets volgens de advocaat van Buytenhof.
Volgens Buytenhof heeft de gemeente inmiddels de termijn voor de behandeling van de tegen zijn plan ingediende bezwaarschriften ruim overschreden. Resultaat is dat Buytenhof één van zijn twee kopers al kwijt is en de ander dreigt kwijt te raken. Via een voorlopige voorziening hoopt hij een snelle beslissing van de gemeente af te dwingen.


Ga terug...