Tiende zege Rijssen Vooruit - Radio 350

Tiende zege Rijssen Vooruit

Geplaatst op: 06-12-2015 |

Afgelopen zaterdag moest de selectie van Rijssen Vooruit aantreden tegen MVV’69 uit Marle. Thans hekkensluiter maar zeker geen gemakkelijke tegenstander.

Aan trainer Björn Rutten de helse taak om een representatief elftal op de been te zetten. Door uiteenlopende redenen kon hij niet over een aantal spelers beschikken en moest de hulp inroepen van andere teams. Deze kwam uiteindelijk van het vierde team dat twee van hun spelers beschikbaar stelde ten faveure van RV 1. Daan Nieuwenhuis en Robert Jan van de Maat hebben hun debuut mogen maken en hebben dit trouwens uitstekend gedaan.

Dat het team allesbehalve compleet was bleek vanaf de eerste minuut. Op het zwaar bespeelbare veld was het voor RV1 overleven en te proberen geen averij op te lopen. Rijssen Vooruit heeft wel het meeste balbezit en creëert ook enkele kansen maar het waren de gasten uit Marle die de eerste treffer aantekende. Een counter werd netjes uitgespeeld en zowaar stond RV 1 met 0-1 achter.
Nog steeds was het balbezit voor Rijssen Vooruit maar waren ze tot aan de 45e minuut niet trefzeker. Net voor het rustsignaal wist middenvelder Ahmet Alan bij een voorzet net voor de keeper te komen en de bal beheerst te promoveren tot doelpunt. Russtand 1-1.

Rijssen Vooruit komt beter uit de kleedkamer en krijgt in de vorm van spits Kay Heesen enkele goede mogelijkheden om de verdiende voorsprong te nemen, echter valt de treffer aan de andere kant (1-2). Weer moet RV 1 een achterstand proberen weg te werken. Aanvaller Huseyn Cengiz wist een aanval te bekronen tot doelpunt. Twijfels waren er bij de tegenstander of de bal over de lijn was maar scheidsrechter Hulsmeijer had er goed zicht op en was duidelijk in zijn oordeel. ( 2-2 ).

Daarna was de ban gebroken en was het Rijssen Vooruit dat zich verder in de wedstrijd vastbeet en de wil toonde de wedstrijd naar zich toe te trekken. Via de kluts en slecht uitverdedigen kwam de bal bij Okan Kandara terecht die de bal simpel in het doel kon schieten (3-2).

Lahdo Yousef bekroonde zijn goede invalbeurt met een treffer die de genadeklap betekende voor de tegenstander, goed naar binnen komend onderschepte hij de bal en legde deze beheerst achter de doelman van MVV’69. Eindstand 4-2.
Ondanks de vele afwezigen heeft de groep van Björn Rutten goede zaken gedaan en blijft het in het kielzog van koploper SVVN. Rijssen Vooruit mag met een tweede plek gaan genieten van een welverdiende winterstop en zal bij de tweede helft van de competitie weer van zich doen spreken.

Ga terug...