Blauw Wit opnieuw in slotfase onderuit - Radio 350
Nu op Radio 350
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Playing
Straks
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Blauw Wit opnieuw in slotfase onderuit

Geplaatst op: 08-12-2015 |

Met de harde wind dwars over het veld speelden beide ploegen toch een prima wedstrijd. D.Z.S.V. had voor rust in ieder geval één keer moeten scoren, maar de bal werd hoog over geschoten. Na rust had de thuisploeg een sterke fase maar kwam niet tot scoren. Een vrije trap drie minuten voor tijd werd knap binnengekopt en leverde de koploper alsnog de drie punten op.

Opnieuw moest trainer Bram Freie vijf basisspelers missen. Dit maakte het extra lastig tegen de koploper. Toch begon de thuisploeg sterk in de openingsfase. De ploeg liet zien voor een goed resultaat te willen strijden. Toch kwam D.Z.S.V. goed mee en haalde net als de thuisploeg een goed niveau. Het veld op sportpark 't Vletgoor was zwaar, maar door de terreinbeheerders goed geprepareerd. Toen er bijna een kwartier gespeeld was kreeg D.Z.S.V. de beste kans op de openingstreffer. De 19 jarige Raoul Vinkenvleugel pikte de bal op voor de 16 meter, draaide en kapte iedereen uit en gaf perfect voor op de een jaar jongere Max Tamboer die diagonaal hoog over schoot. Iedereen was het er over eens dat dit een doelpunt geworden was op een glad kunstgrasveld. Blauw Wit kwam dus goed weg. In de volgende minuten had de thuisploeg het zwaar. William Kolkman bracht redding, de gasten claimden een handsbal, Djowin Meijerink pakte een gele kaart. Het duurde even voordat de thuisploeg zich herstelde. Toch bleef de ploeg steeds de mogelijkheden opzoeken. Uit een corner rond het half uur kopte Gijs Klein Nagelvoort over. Jordi Sticker kreeg geel namens de bezoekers. Uit een vrije trap kwam Blauw Wit bijna op voorsprong, maar doelman Harm ter Maat redde knap. In de extra tijd redde William Kolkman nog een keer knap toen Chiel Jan Nijman hard inschoot. Rust 0-0.

Ook na rust ging het spel gelijk op. Beide ploegen zochten de mogelijkheden voorin. Thomas Nijkamp ging er in de 50e minuut vandoor, maar werd van achteren neergehaald. De speler van D.Z.S.V. kwam met geel goed weg in de verder sportief en met respect gespeelde wedstrijd. De vrije trap werd door Thomas zelf genomen maar over geschoten. In de 55e minuut had Max Tamboer vrij voor William Kolkman de 0-1 op de schoon, maar ook nu pareerde de Blauw Wit doelman de inzet. De rebound van Niels Tamboer verdween in het zijnet. Met Roy Schuppert voor Kay Schuppert was de eerste wissel een feit. Jordi Bulten van D.Z.S.V., ingevallen kreeg iets na het half uur geel. Een minuut later was het opnieuw William Kolkman die fraai redde op de inzet van de doorgebroken Raoul Vinkenvleugel. Met Arian Vorkink voor Dennis Bolink gingen de laatste tien minuten in. Het spelbeeld gaf een gelijkopgaande wedstrijd aan, maar de kansen waren duidelijk voor de gasten. De paal en twee gele kaarten toonden aan dat de gasten druk uitoefenden. Aan de andere kant was Blauw Wit steeds dreigend, maar kreeg de ploeg niet de kansen die de koploper wel forceerde. In de 42e minuut kreeg de koploper een vrije trap aan de rechterkant niet ver van het strafschop gebied verwijderd. Niels Tamboer plaatste de bal iets voorbij de tweede paal, waar Rob Mastebroek met een bekeken kopbal in de verre hoek de winst binnenhaalde. Blauw Wit kon terugkijken op een goed gespeelde wedstrijd, maar ook nu bleven de punten uit. Gevolg is een grote groep met 14 punten waar Blauw Wit deel van uit maakt. Komende week de lastige uitwedstrijd bij Juliana '32 in Hengelo. De laatste wedstrijd voor de winterstop, tevens de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft.

Opstelling: William Kolkman, Stefan Dijkink, Djowin Meijerink, Gijs Klein Nagelvoort, Nick Dijkink, Bart Bulsink, Edwin Bolink, Dennis Bolink (Arian Vorkink), Kay Schuppert (Roy Schuppert), Thomas Nijkamp.

Ga terug...