Lantaarnpaal stond onder stroom in Rijssen - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Lantaarnpaal stond onder stroom in Rijssen

Geplaatst op: 09-12-2015 |

Op donderdag 4 december 2015 raakte een jongen een lantaarnpaal aan de Haarzijde in Rijssen aan. Hij schrok hiervan want hij kreeg stroom en viel op de grond. Gelukkig is het goed met hem afgelopen.

Wethouder Jan Aanstoot bezocht Wouter op dinsdag 8 december 2015 thuis om te kijken hoe het met hem gaat. Voor de schrik ontving hij een cadeaubon. Namens het gemeentebestuur overhandigde de wethouder de moeder van Wouter een bosje bloemen als dank voor de melding.

Unieke situatie
Op dit moment weten we nog niet exact hoe dit kon gebeuren, aldus wethouder Jan Aanstoot. Feit is dat wij als gemeente verantwoordelijk zijn voor de lantaarnpalen in onze gemeente. Ik ben blij dat op de bewuste donderdag 3 december 2015 alert en snel is gehandeld zodat het probleem van de lantaarnpaal met een half uur was opgelost. Dit hebben we te danken aan de snelle melding van de moeder. Gelukkig is het allemaal goed afgelopen en ik heb tijdens mijn bezoek aan Wouter ook gezien dat het goed met hem gaat”.

Veiligheid en onderzoek
Vrijdag 4 december 2015 heeft de Haarschool in Rijssen direct de ouders via een digitale nieuwsbrief op de hoogte gesteld van het incident. Dat het om een incident gaat is duidelijk. De overige lantaarnpalen in de straat zijn ook direct op donderdag 3 december 2015 onderzocht en de situatie is veilig.

Oorzaak
Enexis de netwerkbeheerder liet weten dat het gaat om dradenverwisseling en legt de schuld bij de aannemer neer. Op dit moment kan de gemeente dit niet bevestigen of ontkennen. We onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Ga terug...