Bibliotheek opent Makkelijk Lezen Plein - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Bibliotheek opent Makkelijk Lezen Plein

Geplaatst op: 18-09-2006 |

Vanaf donderdag 28 september kunnen kinderen met een leesprobleem terecht op het Makkelijk Lezen Plein in de Bibliotheek in Rijssen. Op deze datum wordt het plein feestelijk geopend door wethouder ter Keurst en twee kinderen van de Elimschool (p.c. school voor speciaal onderwijs).

Een op de tien kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs heeft problemen met lezen en spellen. Dit zijn meestal kinderen met dyslexie, een aangeboren handicap die in alle lage van de bevolking voorkomt, maar ook bij kinderen met ADHD en (allochtone) kinderen met een taalachterstand kunnen leesproblemen voorkomen.
Kinderen met een leesprobleem vinden lezen meestal niet leuk, omdat het hen te veel moeite kost. Krijgen deze kinderen geen goede begeleiding, dan neemt het zelfvertrouwen af en is de kans groot dat ze gaan onderpresteren.
Het is daarom heel belangrijk dat hun probleem al vroeg wordt herkend en erkend. Dan pas kan gericht worden gewerkt aan ondersteuning: vanuit school, maar ook vanuit de bibliotheek, met het Makkelijk Lezen Plein.
Op dit plein staat een selectie van boeken, dvd’s, luisterboeken en andere media, speciaal voor kinderen die lezen moeilijk vinden. Maar ook ouders en leerkrachten vinden er informatie over leesproblemen. Voor de kinderen zijn er boeken geselecteerd die vanaf het begin spannend of grappig zijn en waarbij gelet wordt op bijvoorbeeld het lettertype en de lay-out.
Bovendien biedt het Plein ook informatieve media, zodat kinderen met leesproblemen er ook terecht kunnen voor spreekbeurten en werkstukken.
De bibliotheek kiest hierbij niet alleen voor media waarin geschreven tekst staat, maar ook voor media in beeld en geluid.

Ga terug...