Diny Scholten-Velten exposeert in Muziekschool Rijssen - Radio 350
Nu op Radio 350
13:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Die Schlagerparade
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Diny Scholten-Velten exposeert in Muziekschool Rijssen

Geplaatst op: 10-12-2015 |

Sinds de opening van de nieuwbouw in 2010 heeft de Rijssense Muziekschool steeds exposities van plaatselijke kunstenaars georganiseerd, die om de drie maanden wisselen.

Recent heeft weer een wissel plaats gehad: schilderijen van de Nijverdallers Bertus Seinen en Karin Samsen maakten plaats voor aquarellen van Enterse kunstenares Diny Scholten-Velten. In totaal zijn drieëntwintig werken te zien: stillevens, landschappen, bloemen, een Enters dorpstafereel en nog veel meer. Diny Scholten-Velten is een bekende persoonlijkheid in de regio: haar werk is al vaak geëxposeerd. Velen kennen haar ook als docent:

Diny geeft schildercursussen aan volwassenen en jongeren. “Voor de leerlingen van de Muziekschool bieden deze exposities een mooie mogelijkheid om met kunst in aanraking te komen”, vertelt directeur Dick Sanderman. “Regelmatig zien we middelbare scholieren bezig die voor het vak CKV een opdracht maken aan de hand van de schilderijen die hier hangen. Omdat de kunstenaars in de buurt wonen, gaan de scholieren soms zelfs bij de kunstenaar op bezoek voor een interview. Een erg fleurige expositie was afgelopen jaar die van Annelies Gorter, kleurrijk en door het gebruik van papier-maché ook driedimensionaal: de leerlingen vonden dat erg leuk. De aquarellen die er nu hangen, zijn rustiger en traditioneler. Vanaf maart krijgen we Michel van Dijk, die weer heel anders werkt: ofwel zwart-wit, of in felle neonkleuren. Juist die afwisseling maakt het leuk!” Het werk van Diny Scholten-Velten is te zien tot aan de voorjaarsvakantie, tijdens de openingsuren van de Muziekschool.

Meer informatie over haar werk en over schilderlessen: Diny Scholten-Velten, Witmoesdijk 7a Enter, telefoon 0547-381154

Ga terug...