.Student Rick Lammerink wint vakwedstrijd timmeren - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 18:00 uur
Radio 350 Sport
Playing
Straks
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

.Student Rick Lammerink wint vakwedstrijd timmeren

Geplaatst op: 10-12-2015 |

Op de locatie van ROC van Twente aan de Reggesingel in Rijssen vonden woensdag 9 en donderdag 10 december de voorronden plaats van de vakwedstrijden Bouw. Mbo-studenten gingen de strijd met elkaar aan om te bepalen wie de beste vakman is op het gebied van timmeren, metselen en tegelzetten. Deze vakwedstrijden werden georganiseerd in samenwerking met Bouwgilde zodat studenten de kans krijgen om hun talent te laten zien.

Prijswinnaar Rick Lammerink (19 jaar, woonachtig in Hezingen) volgt zijn timmeropleiding bij ROC van Twente i.s.m. Bouwmensen. Bij de metselaars en tegelzetters vielen onze studenten helaas niet in de prijzen. Maar Rick gaat in maart naar de finale van Skills Heroes om daar hopelijk Nederlands kampioen te worden!

De andere prijswinnaars
De beste tegelzetter is Arno Juffer van het Deltion College. En Robin van Hoof van ROC Ter Aa mag zich de beste metselaar noemen. Wij wensen hen succes met de voorbereidingen voor de finale.

De opdrachten werden door Skills Netherlands aangereikt. Zo moest de timmerman een uitslag met inwendige en uitwendige hoeken, zgn. hoek- en kilkeperconstructies, maken. De metselaar en tegelzetter kregen allerlei figuren voorgeschoteld die in het werkstuk moeten worden verwerkt. Dit alles moest er natuurlijk netjes en strak uitzien, maar de tijdsdruk maakte het erg moeilijk, waarbij de wil om te winnen ook wel enige druk gaf.
“De opdracht was best ingewikkeld. Met een scheve dakconstructie. Dus dat was even puzzelen en heel secuur werken om alles goed op elkaar te laten aansluiten. Maar ik ben tevreden en het was een mooie ervaring. Ik ben heel benieuwd wat er nu allemaal volgt”, aldus Rick Lammerink.

Geweldige organisatie door studenten Facilitair Leidinggevende

De organisatie van de wedstrijden werd jaar ondersteund door vijf mbo-studenten van de opleiding Facilitair Leidinggevende. Zij volgen hun opleiding op de ROC-locatie aan de Wierdensestraat in Almelo. Voor deze vakwedstrijden regelden zij alle facilitaire zaken, zoals catering, meubilair, slaapplaatsen voor de deelnemers, etc. In de aanloop naar deze wedstrijden moesten zij alles regelen en verwerken in het draaiboek. De wedstrijddagen waren voor deze studenten dus ook best spannend, want zij krijgen na afloop een cijfer voor de uitvoering van hun opdracht. De opdrachtgever liet al weten dat hij heel erg 'ontzorgd' was en dus heel tevreden!

Wat is Skills Heroes?
Skills Heroes zijn dé nationale vakwedstrijden voor mbo’ers. In verschillende vakrichtingen krijgen de studenten tijdens de wedstrijden dé kans om hun vaktalent te laten zien. Op elk vakgebied mag per ROC 1 kandidaat worden ingeschreven.

Namens ROC van Twente mocht er 1 timmerman, 1 metselaar en 1 tegelzetter meedoen aan de vakwedstrijden Bouw. In totaal hebben zich 12 ROC’s uit Nederland aangemeld. Bij de kampioenschappen in Rijssen konden 6 timmerlieden, 3 metselaars en 3 tegelzetters zich plaatsen voor de Skills Heroes finale in maart 2016. De uiteindelijke winnaar vertegenwoordigt in december 2016 Nederland op zijn/haar vakgebied tijdens EuroSkills in Göteborg, Zweden.

Ga terug...