Zaalvoetballers Excelsior’31 2  krijgen vleugels tegen Jong Eagles - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Zaalvoetballers Excelsior’31 2 krijgen vleugels tegen Jong Eagles

Geplaatst op: 12-12-2015 |

De reserves van Excelsior’31 hebben donderdagavond de thuiswedstrijd tegen Jong Eagles/Martkt 19 1 met 6-4 gewonnen. Door deze overwinning sluiten de Rijssenaren weer aan bij de subtop in de Hoofdklasse G. Volgende week woensdag staat nog de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Drienerlo op het programma.

Doordat het eerste team van Excelsior’31 voor het eerst in de eerste divisie uitkomt, is de belasting voor de selectiespelers dit seizoen hoger dan voorheen. Vanwege blessures en afwezigheid van Niek Haase, Marien Baan, Miguel Parera en Rik Harbers waren John Lubbers, Maarten Postma en Joost Overeem aan de wedstrijdselectie toegevoegd.

De Jong Eagles kwamen snel op voorsprong door een afstandsschot. Voor rust kreeg Excelsior’31 echter vleugels en kwam het door treffers van Tom Kamphuis (2x), John Lubbers en Maarten Postma toch op een 4-1 voorsprong. Na de rust kreeg Excelsior’31 het echter lastig. Na gele kaarten van John Lubbers en Gerald Keizer kwamen de Oldenzalers terug tot 4-2 en later 5-3. De verdediging bleef echter fier overeind staan in ondertalsituaties en als het water aan de lippen stond was daar altijd nog de voortreffelijk keepende Joost Overeem die in de weg lag. In de slotfase scoorde Sander Kwintenberg de bevrijdende 6-4 via een typische Kwintenberg-goal bij de tweede paal. In de slotfase kreeg John Lubbers een tweede gele en dus rode kaart, waarna Excelsior’31 maar liefst vijf minuten met een man minder moest spelen. Ook dit werd echter keurig doorstaan en de punten bleven derhalve in Rijssen. Al met al een overwinning van het collectief met bij vlagen goed zaalvoetbal in de eerste helft.

Volgende week woensdag speelt Excelsior’31 2 nog uit bij Drienerlo. Twee dagen later speelt Excelsior’31 1 de bekerwedstrijd tegen ZVV ‘t Knooppunt, de huidige koploper in de Eredivisie. Zowel op het veld als in de zaal timmert Excelsior’31 dus aan de weg als cupfighter.

Doelpunten Excelsior’31 2: Tom Kamphuis 2x, Maarten Postma 2x, John Lubbers, Sander Kwintenberg.

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Joost Overeem (keeper), Remco Haan, Gerald Keizer, Sander Kwintenberg, Tom Kamphuis, Ruben Oraile, John Lubbers en Maarten Postma
Speler/coach: Gerald Keizer
Leider: Arjan Kistemaker

Ga terug...