Record voor Villa Joep op Hippolon Snorrewind - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Playing
Straks
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Record voor Villa Joep op Hippolon Snorrewind

Geplaatst op: 14-12-2015 |

Zondag 13 december werd de jaarlijkse Hippolon op Manege Snorrewind Markelo gehouden.

Bij een Hippolon wordt er in estafette eerst een crossparcours gesprongen door een ruiter te paard of pony, die het stokje doorgeeft aan een mountainbiker, die door de weide en het bos een parcours aflegt. Als laatste start een hardloper. Bij deze Hippolon – die Snorrewind voor het vierde jaar achtereen organiseerde – werden er 16 sprongen gereden, 2,5 km gefietst en 1 km gelopen. Een record van zevenentwintig teams uit de hele omgeving hadden zich voor deze happening ingeschreven. Zij moesten zich vooraf voor minimaal 25 euro laten sponsoren. Dit gehele bedrag komt ten goede aan Villa Joep, het fonds tegen Neuroblastoom Kinderkanker.

Manege Snorrewind zet zich al jaren in voor dit fonds, door het hele jaar door speciale acties en activiteiten te ontplooien. Jelle Renes, ambassadeur van Villa Joep, nam het bedrag van de Hippolon symbolisch aan, door het team, dat het meeste sponsorgeld wist mee te brengen, een cadeau aan te bieden. De Markelose familie Renes deed overigens zelf ook mee met dit sportieve evenement. De uit Rijssen afkomstige Janike Lammers, Sarina Westenberg en Tess Averesch van manege Achter 'n Bos verschenen met maar liefst € 1.125,00 aan start. Een fantastisch bedrag! Dat alle teams zich royaal hadden laten sponsoren, bleek wel uit het eindbedrag van deze dag; er werd dit jaar een recordbedrag van € 6.001,65 bijeen gesport! Het beste team van de dag was het team van de familie Zwiers. Dochter Lise, zoon Mart en vader Wim deden over de hele estafette slechts 11 minuten.

Ook werden er weer oliebollen voor Villa Joep verkocht, die tijdens de maand december op 4 momenten worden gebakken door een vrijwilligersteam van ruiters. Er kunnen nog via Manege Snorrewind oliebollen besteld worden voor 27 en 31 december. De totale opbrengst van alle acties van Snorrewind, waaronder de oliebollenverkoop, wordt op 31 december tijdens de oudejaarsborrel bekend gemaakt, door middel van een cheque-overhandiging aan Jelle Renes.

Ga terug...