Rivo Heren 1 verlaat de Eredivisie - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Rivo Heren 1 verlaat de Eredivisie

Geplaatst op: 15-12-2015 |

Het bestuur van Rivo maakt bekend dat, na goed overleg met trainer Jeroen Monshouwer , staf , TC en het voltallige team Heren 1, is besloten om aan het einde van het seizoen terug te treden uit de Eredivisie.

Een van de redenen van dit besluit is de aangekondigde vernieuwingen die door de Nevobo aan de teams in de Eredivisie is bekendgemaakt. Rivo kan en wil niet deelnemen aan verdere professionalisering en daar hebben we richting Nevobo ook nooit doekjes om gewonden, we hebben nooit een lange termijnvisie uitgesproken. Rivo heeft altijd stelling genomen en zelfs in haar statuten vastgelegd dat we met “eigen”’ leden een zo hoog mogelijk niveau willen bereiken, en dat in de teamsamenstelling zichtbaar moet zijn. Nu bleek in de afgelopen seizoenen al dat dit streven in de Topdivisie en Eredivisie niet haalbaar was en zijn we deels van deze visie afgeweken maar de verhoudingen waren nog steeds acceptabel.

Willen we echter verder op het hoogste podium dan moeten we helaas constateren dat er te veel scheefgroei zal ontstaan.Koste wat kost in de Eredivisie blijven vindt het huidige bestuur onverantwoord. Onze Twentse nuchterheid heeft ons immer met beide benen op de grond gehouden, en het bestuur voelt zich verantwoordelijk voor het voortbestaan van een prachtige vereniging. We zijn ontzettend trots op die mannen die er keihard voor gewerkt hebben en jaren lang alles opzij hebben gezet voor onze club Rivo Rijssen. Daarmee hebben we laten zien dat met veel inzet bijna niets onmogelijk is. Iedereen en onszelf hebben we verrast met Top-volleybal in de Gemeente Rijssen en waren seizoenen lang voor veel teams de meest gevreesde tegenstander.

Geweldige wedstrijden en een bomvolle sporthal waren het toneel de afgelopen seizoenen. Ontzettend veel respect voor een groepje jongens die al in de A-jeugd lieten zien over veel talent te beschikken en daar jarenlang mee gewoekerd hebben met de vaste overtuiging dat er na elk kampioenschap nog weer meer haalbaar zou zijn. En dat is ook gebleken.Zeker willen we ook niet vergeten al die spelers die zich in de loop der jaren bij het basisteam hebben aangesloten en die we ook hard nodig waren om de top te bereiken, en dat allemaal pro-deo.

Het was een feest om erbij te horen en het waren super jaren ! Dankzij de tomeloze inzet van veel vrijwilligers binnen onze vereniging en de enorme steun van onze sponsoren en grandioos publiek sluiten we een geweldige sportieve periode af. Voornemen is om een soort afscheidswedstrijd te organiseren , zodat we met opgeheven hoofd het hoogste Nationale podium kunnen verlaten.

Komende weken zullen we met de trainer en spelersgroep gesprekken voeren over verdere voortgang en de verschillende mogelijkheden.
Namens het bestuur van Rivo Rijssen,

Ga terug...