Gelukkig gelijkspel voor Blauw Wit '66 - Radio 350

Gelukkig gelijkspel voor Blauw Wit '66

Geplaatst op: 15-12-2015 |

In de laatste competitiewedstrijd heeft Blauw Wit een gelukkig gelijkspel behaald in de uitwedstrijd tegen het Hengelose Juliana’32. Pas in blessuretijd konden de Holtenaren uit een vrije trap de gelijkmaker scoren.

Evenals voorgaande jaren had Blauw Wit grote moeite tegen Juliana ’32. De Hengeloers beschikken over een stugge verdediging en behendige en zeer snelle vleugelspitsen. Dat leidde al in de 5e minuut tot een gevaarlijke situatie voor het doel van William Kolkman. Na de aanval over rechts werd de bal echter naast gekopt. De ploegen deden weinig voor elkaar onder. De gasten uit Holten hadden wat beter veldspel maar de meer directe speelwijze van de thuisclub leidde tot meer kansen. In de 22e minuut kwamen de gastheren op voorsprong. Een corner werd bij de eerste paal slecht beoordeeld en via het lichaam van de meegekomen Tim Harberink ging de bal in goal (1-0). Lang kon de thuisclub niet genieten van de voorsprong want nauwelijks drie minuten later was de stand alweer gelijk. Een goedlopende aanval bracht de bal bij Paul Kuipers die een verraderlijk schot loste. Keeper Oscar van Dalen kreeg de bal niet onder controle en de goed meegekomen Roy Schuppert schoot de terugspringende bal tegen de touwen (1-1). Hierna vervlakte de wedstrijd enigszins waarbij Blauw Wit steeds bedacht moest zijn op de lange bal naar de vleugelspitsen die steeds voor gevaar zorgden. In de 40e minuut leken de gasten op voorsprong te komen. Bart Bulsink was goed doorgelopen en kwam alleen voor de keeper. Helaas schoot hij tegen de doelman en was deze kans voorbij. Het leek erop dat met een gelijke stand de rust gehaald zou worden maar Juliana dacht daar anders over. Met een lange bal werd op rechts Wes Groot Roessink bereikt en zwaar gehinderd door Gijs Klein Nagelvoort zag hij toch kans de bal hard en halfhoog bij de eerste paal binnen te schieten (2-1).

Over de tweede helft kunnen we van Blauw Wit zijde kort zijn. De thuisclub trok het initiatief naar zich toe, het middenveld van Blauw Wit moest regelmatig zijn meerdere erkennen en Blauw Wit creëerde nauwelijks kansen. Aan de andere kant was het met kunst en vliegwerk (en een dosis geluk) dat de achterstand niet onoverbrugbaar werd. Toch zat er voor de gasten nog een ‘happy end’ in het vat. Terwijl de laatste minuut liep werd Thomas Nijkamp vastgehouden terwijl de bal niet in de buurt was. Scheidsrechter Kiremit uit Almelo floot en gaf Blauw Wit een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. Thomas ontfermde zich zelf over de bal en joeg het leer kiezelhard langs de muur en de kansloze keeper tegen de touwen (2-2). Nog geen twee minuten later floot de arbiter voor het einde en konden de gasten hun gestolen punt koesteren. De thuisclub bleef verdwaasd achter.
Een wedstrijd die ze met 4-1 hadden moeten winnen eindigde voor hen in een geweldige domper.

Blauw Wit: William Kolkman; Stefan Aanstoot (55. Kay Schuppert), Djowin Meijerink, Gijs Klein Nagelvoort, Stefan Dijkink; Edwin Bolink, Bart Bulsink, Dennis Bolink; Roy Schuppert, Thomas Nijkamp en Paul Kuipers.

Ga terug...