Bomvol kerstprogramma bij kinderboerderij Dondertman - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Bomvol kerstprogramma bij kinderboerderij Dondertman

Geplaatst op: 15-12-2015 |

Na het succes van de Levende Kerststal verzorgt Kinderboerderij Dondertman tweede kerstdag voor alweer de achtste maal Kerstvaria. Een combinatie van een kerst- en winterevenement met voor ieder wat wils. Zaterdag 26 december is Dondertman open vanaf 10:00 uur. Het bomvolle programma start om 11:30 uur. Op vertoon van hun kaart hebben donateurs met max. 5 personen vrij toegang; individuele bezoekers betalen € 2 per persoon (2 jr. en ouder). Voor sommige programmaonderdelen wordt een geringe vergoeding gevraagd.

In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt Kerstvaria eenmaal gehouden, uitsluitend op tweede kerstdag. Als vanouds zijn er diverse kraampjes met lekkernijen als Glühwein, warme chocolademelk, oliebollen, poffertjes en erwtensoep. De kerststal is dit jaar ondergebracht in de hooiberg. Bezoekers kunnen daar tevens luisteren naar een verkorte versie van het kerstverhaal. Trouw aanwezig bij Kerstvaria zijn ook de midwinterhoornblazers met hun sonore blaasmuziek. Ook live koormuziek is aanwezig, evenals vorig jaar wordt het met veel enthousiasme vanaf 12.30 uur (met pauzes tussendoor) verzorgd door het mannenkoor Germania. Natuurlijk is ook de kerstman aanwezig en wie wil kan een ritje met hem in de arrenslee maken. In de ezelwei kunnen kinderen – hoe kan het ook anders – een ritje op een (kerst)ezel maken.

Clown en sneeuwkoningin
Ter gelegenheid van kerst is het grote terras omgetoverd in een gezellig speelterrein met het springkussen, diverse behendigheidsspelletjes en een suikerspin. Kinderen kunnen ook broodjes bakken die voorzien worden van een knakworstje. Vast onderdeel van het kerstevenement bij de kinderboerderij is de sfeervolle verlichting door het beboste deel van het terrein. Een initiatief van wijlen Janna Paalman. Het programma vermeldt verder optredens van clown Oki Doki, die afwisselend te bewonderen is in zaal de Hooiberg en op het terrein. Terug van weggeweest is de sneeuwkoningin. Zij ontvangt kinderen in de zaal en vertelt een verhaal. Haar optreden start om 14:30 en is vervolgens ieder uur te bewonderen. Het knuffelhuis is gedurende het evenement open. Kerstvaria duurt tot 17:30 uur.

Ook de derde kerstdag – zondag 27 december – staan allerlei activiteiten op het programma.
Naast het spellencircuit is er een workshop Lego bouwen, kunnen kinderen worden geschminkt en worden ook weer broodjes gebakken. Verder staat de wensboom weer bij het Boshuus en is er voor de liefhebbers een workshop cupcakes van vogelvoer maken.Evenals zaterdag 26 december opent Dondertman haar deuren om 10:00 maar beginnen de activiteiten om 11:30 uur.

Kinderboerderij Dondertman is eerste kerstdag en nieuwjaarsdag gesloten, maar is alle overige dagen van de kerstvakantie open van 10:00 tot 17:00 uur. Tot en met woensdag 30 december kunnen kinderen iedere middag deelnemen aan een activiteit. Meer informatie daarover op www.kb-dondertman.nl. Ruime gratis parkeergelegenheid is aanwezig en het gehele terrein is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Ga terug...