Blauw Wit '66 naar tweede ronde districtsbeker - Radio 350
Nu op Radio 350
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Playing
Straks
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Blauw Wit '66 naar tweede ronde districtsbeker

Geplaatst op: 16-12-2015 |

Op een goed bespeelbaar veld op sportpark Meermanskamp heeft Blauw Wit '66 zich ten koste van De Tubanters 1897 geplaatst voor de tweede ronde van het districtsbekertoernooi. Na een ruststand van 0-0, waar de thuisploeg niet ontevreden over mocht zijn, was het al snel na rust een eigen doelpunt dat de Holtenaren op voorsprong zette. Thomas Nijkamp was vervolgens weer het goudhaantje bij de 2-0. Zeven minuten voor tijd was er de 2-1, waarna zich nog een spannende en soms hectische slotfase afspeelde, maar het bleef bij 2-1.

Holten: Opnieuw trof Blauw Wit '66 een tegenstander voor het bekertoernooi uit de zondag derde klasse A. Dit keer mocht De Tubanters 1897 naar Holten komen om het tegen Blauw Wit '66 op te nemen. De gasten begonnen sterk en hadden in de vierde minuut op voorsprong moeten komen. Nadat de spits William Kolkman had omspeeld, schoot hij vervolgens veel te zacht in zodat de bal ruim voor de doellijn gered kon worden. Nog voor er tien minuten op de klok stonden had De Tubanters opnieuw een mooie kans. Bij het uitverdedigen ging de thuisploeg in de fout maar het schot ging wel over de ver voor zijn doel staande William, maar ook naast het doel. De eerst 20 minuten waren voor de gasten, maar het fel strijdende Blauw Wit '66 kwam steeds beter in de wedstrijd. Wel zag de thuisploeg Paul Kuipers naar de kant gaan. Hij werd vervangen door Kay Schuppert. De eerste kans voor Blauw Wit was in de 21e minuut toen Roy Schuppert met een prima pass Bart Bulsink fraai alleen voor de keeper zette. Bart schoot echter tegen de doelman op en de rebound was even later voor aangever Roy Schuppert die ook, maar uit een lastige hoek de doelman op zijn weg vond. Op het half uur liet Blauw Wit spits thomas Nijkamp zich voor het eerst echt zien. Met de bal aan de voet trok hij van de rechterkant naar binnen, maar zijn schot verdween naast het doel. In de 33e minuut had De Tubanters pech dat hun linkerspits wegens buitenspel werd teruggefloten, maar van de aanval ging grote dreiging uit. Blauw Wit pakte het spel steeds beter op en thomas Nijkamp bereikte Edwin Bolink die hard inschoot, maar de doelman op zijn weg vond. De 24e jarige Rick van Goor speelde een prima wedstrijd in het doel van de gasten uit Enschede. Aan de andere kant was er ook een voortreffelijke William Kolkman die zes minuten voor rust Marco Kroeze van scoren afhield. Op slag van rust mocht Blauw Wit twee corners nemen, waarbij de eerste gevaarlijk voor het doel kwam, maar de verdediging van de gasten wist de situatie te klaren. De tweede corner leverde geen gevaar op en scheidsrechter Makkinga floot voor de pauze.

In de tweede helft drong Blauw Wit sterk aan. De bal werd op het middenveld snel opgepikt en vervolgens snel diep gespeeld. Dit leidde in de 49e minuut tot de 1-0. Dennis Bolink werd op links weggestuurd. Met een fraaie voorzet richting Thomas Nijkamp werd een verdediger zodanig in het nauw gedreven dat hij met een fraaie kopbal zijn eigen doelman passeerde. Drie minuten na de openingstreffer had Marco kroeze de stand gelijk moeten trekken, maar hij treuzelde te lang met afwerken, weg kans. Een minuut later was er opnieuw een fraaie aanval van de gasten, maar nu was William Kolkman met een fraaie redding het eindstation. In de 57 minuut troffen de gasten de lat en een minuut later trof Blauw Wit de paal. Een fraai schouwspel met twee aanvallende ploegen. In de 62e minuut kreeg Blauw Wit '66 een vrije trap aan de linkerkant van het veld. Edwin Bolink bracht de bal voor, waar Thomas Nijkamp met een fraaie beweging langs doelman Rick van Goor scoorde 2-0. Dit was gezien het spel hierna een bevrijdende treffer, want de thuisploeg kreeg hierna kansen om het definitief af te maken. In de 70e minuut werd Thomas vrij voor de keeper gezet. Hij leek de doelman te omspelen, maar de hoek was te moeilijk. De keuze voor een voorzet was juist, maar de Blauw-Witters waren niet tijdig op de juiste plek. Invaller Hasan Cebesi was tijdig terug en klaarde deze gevaarlijke situatie. Even later kopte Roy Schuppert uit een vrije trap net naast. De gasten moesten meer naar voren spelen, maar hun spel werd steeds onnauwkeuriger. Bart Bulsink zette vanuit de verdedigende stellingen met een verre trap Thomas aan het werk, maar ook nu had Thomas alleen voor de keeper niet het vernuft om de wedstrijd in het slot te gooien. Twee minuten later mocht Blauw Wit doelman William Kolkman dankbaar zijn na twee voortreffelijke reddingen. De gasten zetten nog een keer alles op alles. De ruimte die Blauw Wit kreeg werd steeds groter. Uit een corner kopte Thomas hard op een verdediger, waardoor de bal naar de bovenhoek ging, maar net voor de doellijn werd de bal prima weggekopt door een verdediger van de bezoekers. In de 87e minuut kregen de gasten toch waar ze gezien het aantal kansen recht op hadden. Een schot van afstand ging richting kruising, maar via de onderkant lat kwam de bal terug het veld in waar Marco Kroeze makkelijk kon scoren 2-1. Thom Hulsman kwam Nick Dijkink vervangen en even later mocht Jacco van Alst de plek innemen van Roy Schuppert. Met drie minuten extra speeltijd kwam Blauw Wit nog wel enkele keren in het nauw, maar echte uitgespeelde kansen kreeg De Tubanters niet meer. Door de zege in deze tussenrond mag Blauw Wit nu echt door naar de tweede knock-out ronde in het bekertoernooi.

Blauw Wit '66 - De Tubanters 1897 2-1 (0-0). 49. Eigen goal 1-0, 62. Thomas Nijkamp 2-0. 87. Marco Kroeze 2-1.

William Kolkman, Stefan Dijkink, Djowin Meijerink, Gijs Klein Nagelvoort, Nick Dijkink (Thom Hulsman), Edwin Bolink, Dennis Bolink, Paul Kuipers, Thomas Nijkamp, Bart Bulsink en Roy Schuppert, (Jacco van Alst).

Ga terug...