Reanimeren voor het goede doel op de Waerdenborch - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Reanimeren voor het goede doel op de Waerdenborch

Geplaatst op: 17-12-2015 |

Negen enthousiaste leerlingen uit 4 Mavo hebben op woensdag 16 december een reanimatiecursus gevolgd.

De activiteit werd georganiseerd in het kader van de Themadag waarbij o.a. geld is ingezameld voor het KWF. Om deel te kunnen nemen hadden de leerlingen sponsoren gezocht. Alle deelnemers behaalden het certificaat. Deze leerlingen kunnen nu professionele hulp inroepen en levensreddende handelingen verrichten. Het uitvoeren van borstcompressies bleek zwaar werk en het beademen van de pop was even wennen. Het bedienen van de AED viel mee en iemand in stabiele zijligging kunnen ze nu ook. Deze maatschappelijk betrokken leerlingen maken in de toekomst mogelijk het verschil als iemand in een situatie komt waarbij reanimatie noodzakelijk is.

Op de Waerdenborch worden reanimatiecursussen, op vrijwillige basis, in alle examenklassen aangeboden door eigen docenten die gediplomeerd reanimatie instructeur zijn. Misschien zal ooit een leerling van de Waerdenborch iemand het leven redden.

Ga terug...