Zaalvoetballers Excelsior’31 onderuit in landelijke beker - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 16:00 uur
Samen Zijn
Playing
Straks
16:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Zaalvoetballers Excelsior’31 onderuit in landelijke beker

Geplaatst op: 19-12-2015 |

De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben vrijdagavond niet voor een stunt kunnen zorgen in de achtste finale van de landelijk beker. In een goed gevulde sporthal de Reggehal in Rijssen legde de eerstedivisionist het met 3-9 af tegen ZVV ’t Knooppunt. Geen schande, aangezien de bezoekers uit Amsterdam momentreel koploper zijn in de eredivisie en de grootste kandidaat is voor het landskampioenschap.

De vraag vooraf was met welke selectie de bezoekers zouden afreizen naar Rijssen. Maar liefst zes spelers van de Amsterdammers zijn zaalvoetbalinternational en kwamen vorige weekend tijdens het WK-kwalificatietoernooi driemaal in actie voor het Nederlands zaalvoetbalteam. Dat de gasten ook de beker serieus nemen was te zien aan de selectie. Van de zes zaalvoetbalinternationals verschenen er vijf aan de aftrap.

Dat er voor Excelsior’31 deze avond weinig te behalen viel was al snel duidelijk. De bezoekers lieten oogstrelend zaalvoetbal zien, met daarbij een hoog baltempo en was in de beginfase van de wedstrijd continue in balbezit. Onder aanvoering en door twee doelpunten van Jamal El Ghannouti was het ZVV ’t Knooppunt dat al snel op een 0-2 voorsprong kwam. Toch gloorde er voor de Rijssenaren hoop. Door een vrije trap van John Lubbers werd het 1-2, maar via Tevfik Ceyar, Lias Bouzit en Mo Darri liep ZVV ’t Knooppunt uit naar 1-5. Excelsior’31 moest het vervolgens verder doen zonder aanvoerder Arnoud Baan. Hij raakte geblesseerd aan zijn hamstring en zit waarschijnlijk een tijdje in de lappenmand. Daarentegen maakte Nathan Oraile deze wedstrijd zijn rentree, al was dit alleen op het wedstrijdformulier. Vlak voor rust kreeg Agassi Daneljan namens Excelsior’31 de handen van het publiek op elkaar. Met een fraaie actie zette hij 100-voudig international El Ghannouti te kijk en zette Maarten Postma vrij voor keeper Kuyk. De Rijssenaar faalde niet en zorgde voor een 2-5 ruststand.

Ondanks deze achterstand, kon Excelsior’31 toch met een enigszins goed gevoel aan de tweede helft beginnen. Het speelde een verdienstelijke wedstrijd waarin iedereen met veel inzet speelde. Toch red je het daar niet mee op dit niveau en dit was terug te zien in de tweede helft. Conditioneel en fysiek moest Excelsior’31 steeds meer toegeven en daar maakten de bezoekers vriendelijk gebruik van. Via Mo Darri en Jeroen de Groot liep ZVV ’t Knooppunt uit naar 2-6. Hierna was er een fase in de wedstrijd waarin Excelsior’31 drie grote mogelijkheden kreeg, maar helaas werden deze niet verzilverd. Jamal El Ghannouti deed dit namens ZVV ’t Knoopunt vervolgens wel weer tweemaal, maar de laatste doelpunt van de avond werd gemaakt door Henk Lankamp van Excelsior’31. Hiermee stond er uiteindelijk een 3-9 eindstand op het scorebord.

Voor de spelers en staf van Excelsior’31 was het een leerzame avond. De vooruitzichten waren niet hoopvol, maar achteraf kan men toch tevreden terugkijken naar de wedstrijd. De focus kan nu weer helemaal gericht zijn op de competitie. Als rode lantaarn in de eerste divisie, staan er na de jaarwisseling namelijk cruciale wedstrijden op het programma. Om te beginnen met de thuiswedstrijd op 8 januari tegen ZVVM/Campus. Het team uit Maastricht staat slechts één punt boven Excelsior’31 op de ranglijst. De rood witten kunnen de steun van het publiek, evenals gisteren, dan goed gebruiken.

Doelpunten Excelsior’31: John Lubbers, Maarten Postma en Henk Lankamp

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Willard Baan (keeper), Jan Baan (keeper), Arnoud Baan, Gilano Samangoen, John Lubbers, Maarten Postma, Agassi Daneljan, Henk Lankamp, Nathan Oraile, Miguel Parera en Tom Kamphuis
Coach: Ichtus Rahanra
Assistent-coach: Alidus ter Harmsel
Teammanager: Frank ter Harmsel

Ga terug...