Wereldwinkel Rijssen overhandigt een donatie aan Vluchtelingenwerk Rijssen-Holten - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 18:00 uur
Radio 350 Sport
Playing
Straks
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Wereldwinkel Rijssen overhandigt een donatie aan Vluchtelingenwerk Rijssen-Holten

Geplaatst op: 22-12-2015 |

Op de laatst gehouden receptie, ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van de winkel in Rijssen, zijn er giften gedoneerd. In een eerder stadium heeft het bestuur besloten dat de giften ten goede zouden komen aan Vluchtelingenwerk Rijssen-Holten.Deze organisatie heeft voor deze en toekomstige donaties een doel toegewezen.

ViaVieWelzijn heeft een Sociaal Noodfonds in het leven geroepen om statushouders beter te kunnen ondersteunen in hun begeleiding naar de Nederlandse maatschappij.
Hoewel het Sociaal Noodfonds van ViaVie Welzijn is ontstaan uit de achtergrond van het vluchtelingenwerk, is de opzet het fonds voor alle inwoners van de gemeente beschikbaar te stellen. Het fonds wordt gevuld door donaties uit de samenleving van Rijssen-Holten. De Wereldwinkel heeft een van de eersten een gift gedaan en hoopt dat de samenleving in Rijssen-Holten volgt.

Wereldwinkel Rijssen
Wereldwinkel Rijssen is een vereniging met vrijwilligers die fairtrade handel beoogt en na 25 jaar niet meer weg te denken is uit Rijssen. In heel Nederland zijn er zo’n 400 winkels met deze zelfde doelstelling. Middels importeurs die de goederen en foodproducten inkopen, worden in deze wereldwinkels de producten verkocht. Door de fairtrade handel stelt het de mensen in ontwikkelingslanden in staat om in hun eigen levensbehoeften te voorzien. Op deze manier creëer je bestaansrecht en zelfstandigheid bij families. Bovendien is het doel van de fairtrade om een duurzame relatie aan te gaan met bedrijfsondersteuning, zodat ook voor de volgende jaren gerekend kan worden op inkomsten. Bovendien bieden veel importeurs projecten aan op het gebied van gezondheid en scholing.

Wereldwinkel Rijssen hoopt dat het Sociaal Noodfonds Rijssen-Holten van ViaVie Welzijn ertoe bijdraagt dat statushouders die in Rijssen-Holten gehuisvest zijn, een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen.

Ga terug...