Nieuwjaarsconcert in Brusselzaal - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 16:00 uur
Samen Zijn
Playing
Straks
16:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Nieuwjaarsconcert in Brusselzaal

Geplaatst op: 28-12-2015 |

In de Brusselzaal van het Rijssense gemeentehuis wordt het nieuwe jaar ingeluid met een concert op donderdag 7 januari. Uitvoerenden zijn de altmezzo Chantal Nysingh en fluitiste Corine Ekkel, op het stadhuisorgel begeleid door stadsorganist Dick Sanderman.

De werkgroep organiseert in 2016 maar liefst zes concerten, waarin vooral musici uit Rijssen en directe omgeving te horen zijn. De zangeres en de fluitiste van het nieuwsjaarsconcert wonen allebei in Nijverdal. Chantal Nysingh is professioneel zangeres en is regelmatig te horen in ensembles als het Nederlands Kamerkoor en Consensus Vocalis. Als soliste werkt zij ook mee aan koorconcerten. Corine Ekkel heeft schoolmuziek gestudeerd, werkt in de orthodontie maar speelt als hobby fluit en dirigeert wekelijks de vocal group Voices uit Nijverdal.

Op het programma voor 7 januari staan onder meer een cantate van Telemann voor zang, fluit en orgel, aria’s uit het Magnificat van Bach en uit de Messiah van Händel. Heel toepasselijk begint het concert met het koraal “Das alte Jahr vergangen ist” en eindigt het met het “Halleluja” uit de cantate voor Driekoningen van Telemann: Driekoningen valt immers op 6 januari, één dag eerder dan het nieuwjaarsconcert. Het concert begint ’s avonds om 20.00 uur, de toegang is gratis.

Ga terug...