Jeugdraad wil op volle kracht vooruit - Radio 350

Jeugdraad wil op volle kracht vooruit

Geplaatst op: 29-09-2006 |HOLTEN - Tien leden telt de Jeugdraad Rijssen-Holten inmiddels. ‘En we willen er graag nog drie jongeren bij’, aldus voorzitter Mark Beunk dinsdagmiddag bij de presentatie van de jeugdraad. Er is volgens hem naar gestreefd jongeren met verschillende achtergronden in de jeugdraad te krijgen. ‘Ook Dijkerhoek is vertegenwoordigd.’
De jeugdraad moet een brug slaan tussen de jongeren en het gemeentebestuur. Meedenken en meepraten over zaken die jongeren in Rijssen-Holten aan gaan. Maar ook moet er ruimte zijn voor jongerenactiviteiten. De jeugdraad kreeg gistermiddag een budget van 7.000 euro voor volgend jaar toegezegd door het college van Burgemeester en Wethouders dat voltallig aanwezig was bij de presentatie in het Holtense gemeentehuis.
De eerste activiteit is maandag 30 oktober. In het Rijssense café De Blauwe Reiger wordt dan een Lagerhuisdebat gehouden. Er zijn al drie gespreksonderwerpen gevonden: de voors en tegens van de drinkketen en koopzondagen, maar ook de doorgaans negatieve berichtgeving over jongeren. Gastsprekers moeten de onderwerpen inleiden en na drie debatrondes moet er ook met plaatselijke politici gedebatteerd worden.
Het debat in De Blauwe Reiger begint om 19.30 uur. Beunk: ‘We hopen dat er veel jongeren uit de hele gemeente komen. Niet alleen om mee te debatteren, maar ook om zich voor te laten lichten over wat de Jeugdraad Rijssen-Holten allemaal van plan is.’
De Jeugdraad Rijssen-Holten hield onlangs een enquête onder jongeren op een donderdagmiddag en en vrijdagavond. Daarbij bleek dat jongeren graag actief mee willen doen met allerlei projecten en activiteiten. Van de jeugdraad wordt verwacht dat die het voortouw neemt bij het organiseren.
Slogan
De jeugdraad heeft inmiddels een strak, eigentijds logo. Een slogan ontbreekt nog, terwijl de jeugdraad die toch wel graag wil hebben. Om jongeren bij het werk van de jeugdraad te betrekken, wordt een wedstrijd uitgeschreven waarbij twee toegangskaartjes voor Walibi World zijn te verdienen. De slogans moeten voor dinsdag 17 oktober binnen zijn via e-mail jeugdraad.rh@gmail.com of bij Nina Baan van de gemeente (postbus 244, 7560 AE Rijssen).

Ga terug...