Parkgebouw kan ook op zondag open - Radio 350
Nu op Radio 350
10:00 - 12:00 uur
350 RegioRuil
Playing
Straks
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Parkgebouw kan ook op zondag open

Geplaatst op: 29-09-2006 |RIJSSEN - Het multifunctionele Parkgebouw in Rijssen kan zeven dagen in de week worden gebruikt. De gemeenteraad stemde gisteravond in met de privatisering en het businessplan. Een amendement van de SGP om de culturele voorziening op zondag dicht te houden redde het niet.
Met uitzondering van de SGP stemden alle fracties in Rijssen in met de privatisering van het Parkgebouw. De SGP wil dat het Parkgebouw op zondag gesloten blijft, maar dat is volgens de andere fracties niet mogelijk. ‘Is een gedwongen sluiting niet tegen de wet’, vroeg CDA-raadslid H.J.W. Kuipers zich af. Het college antwoordde bij monde van wethouder J.J.A. ter Keurs dat een gedwongen sluiting ‘indruist tegen de zondagswet van 1953’.
De voorzitter van de beheerscommissie A. Dokter had eerder te kennen gegeven dat hij niet van plan was om de openstelling van het Parkgebouw op zondag te propageren. Wethouder Ter Keurs gaf aan dat de jeugdkerk Transformed geen andere locatie voorhanden heeft en het Parkgebouw voor haar diensten gebruikt. Dat blijft voor Transformed mogelijk.
De VVD wil niets weten van een beperking van de openingstijden vanuit overheidswege: ‘Dat is aan het bestuur.’ De PvdA en GemeenteBelang schaarden zich achter het advies van het bureau DRVH. De ChristenUnie liet weten blij te zijn met de zorg van het bestuur voor de Rijssense bevolking.
De SGP liet voor het in stemming brengen van het amendement weten graag in te stemmen met het voorstel tot privatisering als het Parkgebouw op zondag gesloten wordt. Bij de hoofdelijke stemming bleek de SGP-fractie hierin alleen te staan.
Stichting
Met het besluit stemt de gemeenteraad in met het DRVH-advies. Het beheer, exploitatie en horeca van het Parkgebouw worden ondergebracht in een stichting. De gemeente verwacht dat het Parkgebouw door de nieuwe exploitatie aantrekkelijk wordt voor verenigingen, bedrijfsleven, cultuurliefhebbers en particulieren. De stichting krijgt een eenmalige ‘bruidsschat’ van 125.000 euro. Dit bedrag wordt gebruikt om een groot deel van de inventaris te vervangen en de startkosten te compenseren.
Met het besluit van de gemeenteraad is het traject van de privatisering van het Parkgebouw, dat in 2001 werd ingezet, afgesloten. In het Parkgebouw komen commerciële voorstellingen. Ook lokale verenigingen kunnen het Parkgebouw, tegen maatschappelijk tarief, blijven gebruiken.

Ga terug...