Sportclubs krijgen een eigen subsidiepotje - Radio 350
Nu op Radio 350
10:00 - 12:00 uur
350 RegioRuil
Playing
Straks
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Sportclubs krijgen een eigen subsidiepotje

Geplaatst op: 23-10-2006 |RIJSSEN - Een eigen subsidiepotje voor de sportverenigingen in Rijssen-Holten om voorzieningen te kunnen realiseren die nodig zijn om de sport te kunnen blijven beoefenen. Dat willen Burgemeester en Wethouders van Rijssen-Holten. Deze zogeheten sportinvesteringsbijdrage moet op 1 juli 2007 in werking treden.


De nieuwe regeling houdt in dat de gemeente jaarlijks 100.000 euro in een fonds stort. Daaruit worden dan de bijdragen verstrekt. Om te voorkomen dat onnodig geld opzij wordt gezet, mag er maximaal 300.000 euro in het fonds zitten. Dat betekent ook dat wanneer er in een jaar voor meer dan 300.000 euro aan bijdragen wordt gevraagd, er iets door moet schuiven naar het volgende jaar. Welke verenigingen wel en geen geld krijgen, bepaalt het college van Burgemeester en Wethouders, in nauw overleg met de Sportraad Rijssen-Holten. Wanneer mogelijk wordt dit gedaan op basis van normeringen die zijn vastgesteld door overkoepelende organisaties. Als die normeringen er niet zijn, wordt in overleg met sportraad bekeken in hoeverre het om een noodzakelijke voorziening gaat en welke prioriteit hieraan gegeven wordt. Hoeveel geld een vereniging krijgt wordt bepaald volgens een zogenoemde eenderderegeling. Dat wil zeggen dat van de totale kosten van het project ten minste eenderde deel door de vereniging moet worden opgebracht en eenderde door een renteloze lening. De laatste eenderde bestaat dan uit subsidie. De subsidie is alleen bedoeld voor het doen van investeringen die noodzakelijk zijn om de sport te kunnen beoefenen. Uitbreiding van een kantine of clubhuis of het plaatsen van een kaartverkoophok vallen daar dus niet onder. Ook het Netwerkplan Sport, de drie nieuwe velden van Excelsior'31, de aanleg van een kunststof atletiekbaan en een skeelerbaan in Rijssen vallen niet onder de subsidieregeling, zo stelt het college voor. De nieuwe regeling geldt zowel voor gemeentelijke als niet-gemeentelijke sportaccommodaties. Deze laatste moeten nu nog zelf geld bij elkaar schrapen voor allerlei broodnodige vernieuwingen. Dat lukt - zeker bij minder daadkrachtige verenigingen - niet altijd en uitgangspunt van de gemeente is om sporten te stimuleren. Met de nieuwe regeling moet een kwalitatieve en kwantitatieve impuls worden gegeven aan de sportaccommodaties. Binnen twee jaar wordt de regeling in samenwerking met de sportraad geƫvalueerd.


Ga terug...