Verkeersveiligheidprijs niet naar Rijssen - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Verkeersveiligheidprijs niet naar Rijssen

Geplaatst op: 23-10-2006 |De gemeente Rijssen-Holten heeft de Overijsselse Verkeersveiligheidsprijs 2004/2005 niet gewonnen. In de categorie Overheden legde de fiets -en voetgangerstunnel, gelegen aan de Reggesingel achter het station, het af tegen het pilot project van de politie Ijsselland.


RIJSSEN 'Het is op zich wel jammer dat we niet gewonnen hebben, maar het project van de politie IJsselland verdient het om te winnen', concludeert wethouder W.A.J. ter Schure. 'Het project wordt over het hele land ingezet bij politiekorpsen en is succesvol.' De fiets-voetgangerstunnel, die de gemeente Rijssen-Holten samen met Pro Rail heeft gerealiseerd, bleef van de elf ingediende projecten uiteindelijk samen met het winnende project over voor het winnen van de prijs. De jury van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Overijssel (ROVO) oordeelde dat het pilot project subjectieve verkeersveiligheid van de politie IJsselland er met kop en schouders bovenuit stak. De jury toetste de genomineerden op het gebied van duurzame veiligheid, of het project makkelijk over te nemen is, er gekozen is voor een vernieuwende aanpak en of het geleid heeft tot het vergroten van de verkeersveiligheid. 'We zijn naast dat we trots zijn op de nominatie behoorlijk tevreden met de verkeersveiligheid nabij het station. Een maken ongeveer 2000 fietsers gebruik maken van de tunnel, het is er allemaal stukken veiliger op geworden', aldus ter Schure.


Ga terug...