Klassiek concert in het Parkgebouw - Radio 350

Klassiek concert in het Parkgebouw

Geplaatst op: 28-10-2006 |

Op zaterdag 4 november a.s. vindt het eerste concert plaats in de serie ‘Klassiek Podium’ in de grote zaal van het Parkgebouw. De afgelopen jaren is gebleken dat de belangstelling voor de klassieke concerten toeneemt. Er is voor dit seizoen een serie laagdrempelige concerten samengesteld die zowel de liefhebber als de nieuwe bezoeker voor het klassieke genre zal aanspreken.

Deze avond zal het Twents Kamerorkest, bestaande uit zo’n 50 musici, concerteren met werken van Mozart en Beethoven.

Aan het concert zal solistische medewerking worden verleend door twee leden van het Koninklijk Concertgebouworkest. Annebeth Webb en Ferdinand Hügel zijn de solisten in de Concertante voor viool, altviool en orkest van Mozart.

Ferdinand Hügel is geen onbekende in onze gemeente. Na een aantal jaren in Holten te hebben gewoond, heeft hij zich sedert een jaar gevestigd in Rijssen; naast het concertpodium kunt u hem dus ook tegenkomen bij het boodschappen doen.

Van Mozart zal ook de Blazersserenade in C klein worden uitgevoerd; voor de liefhebbers van blaasinstrumenten een genot om naar te luisteren. Na de pauze zal de magistrale
3e symfonie ‘Eroica’ van Beethoven worden uitgevoerd.

Een hele avond klassiek genieten dus!

Ga terug...