Tentoonstelling zonnewijzerproject Reggesteyn - Radio 350
Nu op Radio 350
10:00 - 12:00 uur
350 RegioRuil
Playing
Straks
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Tentoonstelling zonnewijzerproject Reggesteyn

Geplaatst op: 02-11-2006 |

Vanaf 4 november organiseert de Sterrenwacht Hellendoorn een tweeweekse tentoonstelling over zonnewijzers, ontworpen door basisschoolleerlingen tijdens een technasium-project van CSG Reggesteyn en de Sterrenwacht. Een medewerker van de Sterrenwacht verzorgde een gastles over verschillende soorten zonnewijzers. Vervolgens kregen de kinderen de opdracht zelf een zonnewijzer te ontwerpen. Op de tentoonstelling zijn de resultaten te bewonderen; de zonnewijzers worden tentoongesteld in het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer.

Leerlingen die aan het project hebben meegedaan, zij n afkomstig van de volgende basisscholen: Prinses Ireneschool, de Bongerd, Prinses Margrietschool, de Jan Barbier en de Triangel. De kinderen werkten drie middagen aan hun zonnewijzer. Docenten beeldende vorming en techniek van Reggesteyn begeleidden hen.

CSG Reggesteyn biedt vanaf dit schooljaar voor haar havo- en atheneumleerlingen de richting technasium en wil ook aan jongere leerlingen laten zien hoe je op een leuke manier dingen kunt maken op het gebied van natuur en techniek. Het technasium is een onderwijsvorm waarbij leerlingen op een leuke en praktische manier kennismaken met bèta-onderwijs. In het technasium staan de vaardigheden “onderzoeken” en “ontwerpen” centraal. Scholieren werken daarbij in projectvorm gericht aan onderzoeksopdrachten. Om tot een tastbaar resultaat te komen, werken ze samen met mensen uit de beroepspraktijk of van het vervolgonderwijs.

Ga terug...