Ballonnen tegen Lokerbroek - Radio 350
Nu op Radio 350
10:00 - 12:00 uur
350 RegioRuil
Playing
Straks
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Ballonnen tegen Lokerbroek

Geplaatst op: 06-11-2006 |


Ballonnen op de markt, vrijdagmiddag op de Smidsbelt in Holten. Daar was de aftrap van de actie van milieuorganisaties tegen de komst van bedrijventerrein Lokerbroek.


HOLTEN Komende week wordt huis aan huis een enquête verspreid in de gemeente, om de stemming te peilen over het voorgenomen bedrijventerrein langs de A1 bij Holten. Milieudefensie, de Natuur- en Milieufederatie Overijssel, de Milieuraad Rijssen Holten, het IVN en de actiegroep 'Houdt het Holterbrook groen, zoals beloofd' hebben elkaar gevonden in de actie. Gezamenlijk doel: de plannen voor het bedrijventerrein van tafel en behoud van het groene en agrarische karakter van het gebied. Dorpsomroeper Mans van Sangel doet vrijdagmorgen de aftrap. 'Onzalig', zo verwoordde hij de plannen. 'Sallanders kunnen veel verdragen, maar dit plan, een industrieterrein van 70 à 80 hectare gaat duidelijk te ver', klonk zijn stem helder en indringend over de Smidsbelt. Samen met Wim Ligterink, oud-leraar te Rijssen, vult rustend agrariër Bets Veneklaas de eerste enquêteformulieren in. Ze zijn vrijdag uitgedeeld op de markt in Holten, en worden komende week huis aan huis bezorgd in Holten en Rijssen. Op 12 december wordt de uitslag van de enquête bekend gemaakt in gebouw Irene te Holten. De politieke vertegenwoordigers kunnen dan een discussie aangaan met alle partijen, die deze avond zullen aangrijpen om hun visie op het Lokerbroek te geven.

Ga terug...