Miljoenen subsidie van Rijk voor tunnel - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Miljoenen subsidie van Rijk voor tunnel

Geplaatst op: 21-11-2006 |

Het ministerie heeft besloten een subsidie te verstrekken voor de aanleg van het kruispunt in Rijssen aan de Holtensestraatweg (bij Otje van Potje) met doorgang onder het spoor. Het project dat onderdeel uitmaakt van de Ltvv, wordt uitgevoerd tussen 2008 en 2011.

De voorbereidingen voor dit kruispunt met verdiepte aanleg onder het spoor, zijn al geruime tijd geleden gestart. Het is de tweede peiler in de Lange Termijn Visie Verkeer (Ltvv). Voor dit plan is eerder dit jaar een inloopbijeenkomst geweest voor omwonenden en andere belangstellenden.

De hoogte van de miljoenen subsidie die het Rijk nu beschikbaar stelt, wordt nog niet bekend gemaakt. Allereerst wordt het werk aanbesteed.

De tunnels onder het spoor zijn nodig vanwege de toename op het spoor en de wachttijden die daardoor ontstaan bij het (lokale) verkeer.

Vorig jaar werd de eerste tunnel/rotonde in gebruikgenomen, de ‘prinses Maxima’ fiets/voetgangers tunnel achter het station. Over enige jaren volgt de doorgang aan de Wierdensestraat, dat is de derde en laatste onderdoorgang

Ga terug...