Maatschappelijke ondersteuning - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Maatschappelijke ondersteuning

Geplaatst op: 27-11-2006 |

Gemeente verstuurt brieven en stelt extra spreekuren in

Hulp in het huishouden
Vanaf 1 januari 2007 moet de gemeente Rijssen-Holten de hulp bij het huishouden regelen. Dit is een van de gevolgen van de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De gemeente sluit hiervoor contracten af met 5 zorgaanbieders. De 5 zorgaanbieders zijn uitgekozen door middel van een Europese aanbestedingsprocedure en zijn:
Stichting Algemene Thuiszorg Oost Nederland (Atzon)
Stichting Livio
Stichting Thuiszorg Noord West Twente & De Koppel (TNWT)
Thuiszorg Service Twente (TSN)
Sbt Thuiszorg

De gemeente heeft de inwoners die gebruik maken van hulp bij het huishouden geïnformeerd over de uitslag van deze Europese aanbesteding. Die inwoners ontvangen hierover in de week van maandag 27 november tot en met zaterdag 2 december een brief van de gemeente. In de brief staat onder andere met welke 5 zorgaanbieders de gemeente contracten gaat afsluiten. Mocht een inwoner van zorgaanbieder willen veranderen omdat de gemeente met de huidige zorgaanbieder geen contract afsluit dan zijn er twee mogelijkheden. Men kan ervoor kiezen de hulp bij het huishouden te laten verzorgen door één van de vijf geselecteerde zorgaanbieders en de daarbij komende administratie door de gemeente te laten verzorgen. Dit heet zorg in natura. Of men kiest voor een persoonsgebonden budget (Pgb). Bij een Pgb ontvangt de inwoner een geldbedrag waarmee men zelf een (particuliere) hulp of een instelling kan inhuren. Bij deze vorm is men zelf verantwoordelijk voor de inhuur van een hulp, de bijbehorende administratie en eventuele extra kosten.

Extra spreekuren
Inwoners die hierover vragen hebben of geholpen willen worden door de gemeente kunnen naar de extra ingelaste spreekuren komen. Deze zijn op: zaterdagmorgen 2 december van 9.00 uur tot 11.00 uur en maandagavond 4 december van 19.00 uur tot 21.00 uur. De spreekuren worden gehouden in de gemeentewinkel aan de Elsernerstraat 20 in Rijssen. Inwoners kunnen ook bellen met het telefoonnummer (0548) 854 836.

Oproep aan inwoners die geen brief hebben ontvangen
Niet alle inwoners die gebruik maken van hulp bij het huishouden zijn bekend bij de gemeente. Voor de adresgegevens is de gemeente afhankelijk van andere instanties. Het is daarom mogelijk dat inwoners die wel gebruik maken van hulp bij het huishouden geen brief van de gemeente hebben ontvangen. Als dat het geval is wordt men geadviseerd zich te melden bij het zorgloket van de gemeente. Het zorgloket is gevestigd in de gemeentewinkel aan de Elsenerstraat 20 in Rijssen. Inwoners kunnen ook telefonisch contact opnemen met het zorgloket; het rechtstreekse telefoonnummer is (0548) 854 836 . De adresgegevens worden dan genoteerd zodat de gemeente de inwoners in het vervolg persoonlijk kan informeren.

Ga terug...