Scrooge in ’t plat - Radio 350

Scrooge in ’t plat

Geplaatst op: 30-11-2006 |

Tussen kerst en Oud en Nieuw zal het bekende toneelstuk; The Cristmas Carrol minstens twee keer worden opgevoerd in de Gereformeerde Kerk aan de Rijssenseweg in Enter.

“Een jaar geleden kregen we het idee om dit toneelstuk op te voeren”, aldus de enthousiaste dominee Arjen van der Spek.
“Veel groepen doen dat al, maar het nieuwe is, dat we het helemaal in het plat doen. De bekende dialecticus Gerrit Kraa tekende voor de vertaling. Alleen het lezen van zijn vertaling is al fantastisch.
Het klinkt toch heel wat anders of de bediende van Scrooge bibberend opmerkt; “De kachel is bijna uit”, of “Mear ’n braand is d’r kats oet”. En als je het Twents hoort uitspreken door Wim ‘van Kups’ Pluimers die de rol van Scrooge op het lijf geschreven is, dan is het volop genieten.

Het is een prachtig toneelstuk dat gaat over de vraag of zelfs de grootste schurk wellicht kan veranderen.
Scrooge moet gaan nadenken over zijn verleden heden en toekomst. Juist het kerstfeest geeft daar alle aanleiding toe. Velen denken in die periode, als het jaar op zijn einde loopt wel eens even na over zijn leven.
De organisatie pakt het groots aan met een grote groep vrijwilligers die uitermate kundig is om een mooi toneel te bouwen in de Kerk, te zorgen voor sfeervolle belichting en goede geluidstechniek en ook aan de inwendige mens wordt gedacht, want het moet voor de mensen een avondje uit zijn.
Buiten de Kerk worden de bezoekers opgevangen door figuranten in Engelse stijl.
Velen gaan in die periode naar de film of naar een voorstelling. Dat kan dus nu ook in Enter. Om het voor gezinnen aantrekkelijk te maken zullen de kaartjes niet meer kosten dan € 5,- per stuk. De decembermaand is al duur genoeg”.

Het toneelstuk wordt uitgevoerd op woensdag 28 en donderdag 29 december, aanvang 19.30 uur. Als het met de kaartverkoop goed gaat, dan komt de vrijdag (30 december) er ook nog bij.
Alle avonden beginnen om 19.30 uur.

Kaarten zijn telefonisch of per sms te bestellen op tel nr 06-13 57 46 17 vanaf 8 december, op werkdagen tussen 10.00 uur en 13.00 uur .

En tevens ook vanaf 8 december bij Janneke van ‘de Broeze Textiel’ en ‘ Wedda DA drogist’
Beide winkels bevinden zich aan de Dorpsstraat te Enter.

meer info op de website

www.scroogeinenter.nl

Ga terug...