Succesvol Nieuwjaarstoernooi volleybal vereniging Mintonette - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 21:00 uur
De Platenkast
Playing
Straks
21:00 - 22:00 uur
Radio Regio Klassiek
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Succesvol Nieuwjaarstoernooi volleybal vereniging Mintonette

Geplaatst op: 08-01-2017 |

Het begin van het jaar wordt bij Mintonette traditioneel gestart met het straten-/buurt-/vriendentoernooi. Een gezellige mix van jong en oud die gezamenlijk proberen een mooie volleybalwedstrijd neer te zetten. De extra spelregels zijn eenvoudig: minimaal twee dames, maximaal twee NeVoBo ingeschreven volleybalspelers en de derde en laatste regel tot drie keer (onderhands) serveren waarna doorgedraaid wordt.

Sporthal 't Mossink, thuishaven van Mintonette, zat gezellig vol en de kantine draaide met extra personeel om de toeloop te kunnen beteugelen. Tussen alle wedstrijden door had de activiteitencommissie een goed gevulde verloting georganiseerd met de meest mooie prijzen, aangeleverd door diverse sponsoren. Op vijf velden werden wedstrijden van 13 minuten gespeeld. Eerst in drie poules bestaande uit zes teams en later in zes rankingpoules (alle nummers één bij elkaar, nummers twee etc.). Vooral de laatste twee wedstrijden speelden daardoor gelijkwaardige teams tegen elkaar en dat leverde zeer mooie en spannende wedstrijden op.

De teams kwamen zoals vanouds overal vandaan in verschillende samenstellingen. Er was een bijna volledig vrouwenteam, want de regels zeggen niets over het minimum aantal mannen, een andere vereniging uit Holten deed in haar geheel mee en natuurlijk zijn er de familie en stratenteams die de gezelligheid aangrijpen om elkaar ook eens sportief aan het werk te zien. Gezien het blessureleed dat vorig jaar in de eerste ronde al plaatsvond, hield de organisatie haar hart vast maar gelukkig ten onrechte. Een verzwikte enkel en een gebutste arm zijn relatief kleine blessures en zorgde ervoor dat iedereen op eigen kracht de sporthal kon verlaten.

De finaleronden waren spannend en in elke rankingpoule werd fanatiek gestreden om de eerste plaats (want elke eerste plaats was goed voor een leuke prijs). De meeste resultaten zaten dicht bij elkaar, soms zelfs op gelijke stand als de onverbiddelijke zoemer het einde van een wedstrijd aankondigde. Handen werden geschud en na enig rekenwerk werden de eindstanden opgemaakt. In de stampvolle kantine werd vervolgens bekend gemaakt hoe het brons, zilver en goud werd verdeeld per poule. De nummer 1 poule en dus winnaar van het toernooi:  VolleyStars. De nummers één uit de overige poules waren respectievelijk: Dreamteam, Meatballs, Parels van het Oosten, Winter Trim Club en de Visscher. De behaalde posities werden gevierd en het bleef nog lang gezellig in de kantine waar een geslaagd toernooi goed werd afgesloten.

Ga terug...