Man aangehouden na gebruik geweld en diefstal - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Man aangehouden na gebruik geweld en diefstal

Geplaatst op: 13-12-2006 |

Wierden - Dinsdagavond om ongeveer 22.30 uur werd gemeld dat op de Almelosestraat in Wierden twee personen stonden waarvan van een van de twee met geweld een bromfiets was gestolen.
Ter plaatse troffen de politiemensen een 18-jarige jongen uit Almelo en een 16-jarig meisje uit Wierden. Beiden vertelden dat ze op de Almelosestraat hadden gereden op het bruggetje tussen de kruising met de Zuidbroek en de rotonde met de Grote Maatweg in Wierden.

Op het bruggetje was plotseling een man voor hen gesprongen en kreeg de 18-jarige een vuistslag in zijn gezicht en kwam ten val. De twee renden weg achter een woning en toen ze even later terugkeerden zagen ze dat de bromfiets, waarop de jongen had gereden verdwenen was.De fiets van het meisje lag er nog. De politie kwam ter plaatse en direct werd signalement van de man en de gestolen bromfiets doorgegeven.

Toen werd duidelijk dat dit opgegeven signalement veel overeenkomsten vertoonde met dat van een man die om ongeveer 21.15 uur op een parkeerplaatst van een bedrijf aan het Burgemeester J C van de Bergplein een inzittende van een auto met een mes had bedreigd en gestoken.

Twee inwoners van Lemelerveld van 21 en 20 jaar hadden op deze parkeerplaats afgesproken met een vriendin. Toen ze stonden te wachten kwam er een man op een fiets aan die plotseling een mes pakte en deze op de keel zette van de 21-jarige en geld wilde hebben.Toen het mobieltje van de 21-jarige afging pakte de man deze telefoon af en maakte stekende bewegingen met het mes in de richting van de twee. Zij zagen daarop kans in de auto te stappen en weg te rijden, wel werd de 21-jarige bij het instappen nog door de man met het mes in zijn been gestoken. Hiervoor heeft hij zich in het ziekenhuis moeten laten behandelen. De twee konden wegkomen en waarschuwden de politie.

Na het voorval op de Almelosestraat werd ook een diensthond ingezet en werd liggend in de bosjes langs de beek aan de Rozemarijnsingel in Wierden een 24-jarige man uit Apeldoorn aangetroffen Naast hem lag de meegenomen bromfiets van de 18-jarige Almeloƫr.
De man voldeed volledig aan de opgegeven signalementen en werd aangehouden en voor verder onderzoek aan het bureau in Almelo opgesloten.

De fiets waarop de man op de parkeerplaats op het Burgemeester Bergplein was komen aanrijden, werd ter plaatse aangetroffen en ook overgebracht naar het bureau in Almelo.

Ga terug...