Beroepenvoorlichting op maandagavond 30 januari in het Parkgebouw - Radio 350
Nu op Radio 350
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 21:00 uur
De Platenkast
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Beroepenvoorlichting op maandagavond 30 januari in het Parkgebouw

Geplaatst op: 24-01-2017 |

‘Wat doet u de hele dag?’ ‘Wat is er zo leuk aan uw beroep?’ ‘Moet u ook in het weekend werken?’ ‘Hoeveel verdient u?’ Deze en andere vragen worden ongetwijfeld gesteld tijdens de Beroepenvoorlichting die maandagavond 30 januari gehouden wordt in het Parkgebouw in Rijssen.

Ruim 850 leerlingen uit het voortgezet onderwijs hebben zich aangemeld voor deze beroepenvoorlichting. De leerlingen en hun ouders worden van de verschillende scholen voor voortgezet onderwijs in deze regio zijn vanaf 18.45 uur welkom; vanwege de grote belangstelling wordt het bezoek per school gespreid over de avond.

Zo’n 85 voorlichters geven leerlingen en hun ouders vanuit de praktijk informatie over de meest uiteenlopende beroepen.

Voorafgaand aan de voorlichtingsavond konden de leerlingen opgeven welke beroepen hun interesse hadden. Hoog op de lijst staan alle onderdelen van defensie, evenals forensisch onderzoeker (recherche). Ook het beroep van psycholoog en verpleegkundige scoort hoog. “Veel animo is er ook voor het beroep van bedrijfskundige en manager”, vertelt Gerard Beltman van de commissie Beroepenvoorlichting van Rotary Rijssen.

De voorlichters gaan één op één met de leerlingen, die informatie willen over dat specifieke beroep, het gesprek aan. Doel is dat de derdeklassers een reëel beeld krijgen van het beroep waarvoor deze leerlingen van plan zijn een opleiding te volgen. De decanen van de school zijn de hele avond aanwezig om informatie te geven over opleidingen.

Het Parkgebouw aan de Oosterhofweg 49 in Rijssen is maandagavond 30 januari van de verdieping tot en met de kelder bezet. Vanwege de grote belangstelling willen de organisatoren het bezoek over de avond spreiden: de leerlingen van Pius X en de Jacobus Fruytier worden om 18.45 uur verwacht; de leerlingen van de Waerdenborch en De Passie om 19.30 uur en de leerlingen van Reggesteyn om 20.15 uur.

Rotaryclub Rijssen organiseert deze grootscheepse voorlichtingsbijeenkomst samen met de Rotaryclubs Hellendoorn/Nijverdal en Bathmen de Schipbeek.

Ga terug...