Inspectie voor de Gezondheidszorg bezoekt Carintreggeland - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Inspectie voor de Gezondheidszorg bezoekt Carintreggeland

Geplaatst op: 24-01-2017 |

Carintreggeland voldoet aan de gestelde normen die de inspectie stelt en biedt haar bewoners verantwoorde zorg. Dit is de conclusie van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) op basis van herinspecties in twee Carintreggeland Huizen, te weten Eltheto in Rijssen en De Stoevelaar in Goor. De derde en vierde locatie die door de IGZ bezocht zijn, Zuiderhart in Hengelo en Eugeria in Almelo, hebben verbeterpunten. Ook hier is een duidelijk stijgende lijn te zien.

In 2016 is bij Carintreggeland extra ingezet om de kwaliteit en veiligheid van de zorg te verbeteren. De inspectie heeft het afgelopen jaar Carintreggeland-locaties bezocht. Tevens heeft het Bestuur van Carintreggeland met de  IGZ over het ingezette verbeterplan gesproken. Om deze ingezette verbeteringen in de praktijk te toetsen, bezocht de IGZ in oktober 2016 twee Carintreggeland-locaties opnieuw: Zuiderhart in Hengelo en Eltheto in Rijssen en voor het eerst De Stoevelaar in Goor en Eugeria in Almelo. Eugeria en De Stoevelaar kregen vervolgens nog een hertoetsbezoek. De uitkomsten van de (her)toetsingsbezoeken laten mooie stijgende lijnen zien. De IGZ heeft lovende woorden voor onze medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers. Men ziet deskundige, betrokken, flexibele en gedreven medewerkers die oog hebben voor de individuele wensen en behoeften van de bewoners. “De nieuw ingezette cultuur, waarbij het verhaal van de klant het vertrekpunt is, laat positieve resultaten zien”, aldus de IGZ

“Binnen Carintreggeland zijn we dagelijks actief bezig met het continu verbeteren van de kwaliteit en veiligheid van onze zorg. In november jongstleden hebben we zelf een kwaliteitsscan van de locaties gemaakt en ons plan van aanpak waar we mee werkten geëvalueerd. Vervolgens hebben we een vervolgplan opgesteld. Dit plan ondersteunt medewerkers bij het verder verbeteren van kwalitatieve en veilige zorg aan onze bewoners”, aldus Jeroen Kleinjan en Heidi de Bruijn, bestuurders Carintreggeland.

De IGZ ziet in locatie Zuiderhart aantoonbare verbeteringen ten opzichte van het bezoek begin 2016. Er zijn nog wel verbeterpunten. Het planmatig werken met cliëntdossiers en het inbouwen van evaluatiemomenten vragen extra aandacht. Ook in Eugeria ziet de IGZ naast positieve punten, zaken die beter kunnen. Bijvoorbeeld het planmatig werken met het cliëntdossier, het inbouwen van evaluatiemomenten en de principes van medicatieveiligheid. Het onderdeel medicatieveiligheid is meteen als prioriteit opgepakt en voldoet weer aan onze eigen en de gestelde normen van de IGZ. Dit blijkt uit de rapportages van de IGZ.

In Eltheto en De Stoevelaar voldoen we goed aan de gestelde normen. “Natuurlijk blijven we continu bezig binnen heel Carintreggeland met het verbeteren van onze zorgprocessen en kijken we kritisch naar onszelf. Elke dag opnieuw”, vertellen de bestuurders van Carintreggeland. “De rapportages van de IGZ helpen hierbij omdat ze inzicht bieden in verbeterpunten. We weten dat onze klanten onze dienstverlening over het algemeen goed vinden en dat ze de betrokkenheid van ons zorgcollega’s zeer waarderen.”

Ga terug...