Raadslid Willemien Riezebos verlaat de politiek in 2018 - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 21:00 uur
De Platenkast
Playing
Straks
21:00 - 22:00 uur
Radio Regio Klassiek
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Raadslid Willemien Riezebos verlaat de politiek in 2018

Geplaatst op: 14-02-2017 |

Op 26 januari jl. werden tijdens de ledenvergadering van de ChristenUnie Rijssen–Holten een commissie voor het verkiezingsprogramma en een selectiecommissie voor de nieuwe raadsfractie benoemd. Zittend raadslid Willemien Riezebos kondigde aan niet beschikbaar te zullen zijn voor een nieuwe termijn als raadslid.

De commissie voor het verkiezingsprogramma gaat aan de slag samen met allerlei geledingen uit de samenleving. Mensen die input willen leveren worden van harte uitgenodigd dit kenbaar te maken. De selectiecommissie bestaat uit Dianne Baan, Wim Goosen (voormalig fractievoorzitter ChristenUnie Wierden),  Gerdien Koedijk en voormalig wethouder Ben Wolterink. Deze selectiecommissie zal kandidaten gaan spreken en een voorstel voor de uiteindelijke kandidatenlijst verzorgen.

Op dit moment heeft de ChristenUnie 4 raadsleden en 2 commissieleden, maar duidelijk is al wel dat er één wijziging komt. Zittend raadslid Willemien Riezebos heeft op de ledenvergadering van 26 januari aangekondigd niet beschikbaar te zullen zijn voor een nieuwe termijn als raadslid. Willemien: "Met heel veel plezier en inzet ben ik bezig aan mijn laatste termijn als raadslid. Ik ben blij dat ik de kans en het vertrouwen heb gekregen de afgelopen 11 jaar een steentje bij te dragen aan het welzijn van de gemeente Rijssen-Holten vanuit het gedachtegoed van de ChristenUnie. Die opdracht is nog steeds in volle gang. Maar na 21 maart 2018 ga ik het stokje overdragen aan iemand anders en neem ik definitief afscheid van de politiek."

Willemien wil graag benadrukken dat het lokale politieke werk mooi is om te doen: "Het is intensief, maar belangrijk werk. Uiteindelijk is de gemeenteraad het hoogste orgaan van een gemeente". Een bijdrage leveren aan de samenleving kan op verschillende manieren, dit is er een van en die kan ze beslist aanbevelen. 'Mocht er iemand zijn die geïnteresseerd is, neem dan gerust contact met mij op. Ik wil graag uitleg geven over het werk van een gemeenteraadslid.", aldus Willemien.

Ga terug...