Nipte overwinning voor zaalvoetballers Excelsior'31 - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 21:00 uur
De Platenkast
Playing
Straks
21:00 - 22:00 uur
Radio Regio Klassiek
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Nipte overwinning voor zaalvoetballers Excelsior'31

Geplaatst op: 19-02-2017 |

De zaalvoetballers van Excelsior'31 hebben vrijdagavond een zwaar bevochten overwinning geboekt. In Rijssen was het met 1-0 te sterk voor ZVV/Sparta de Laak. Excelsior’31 wisselt hierdoor weer van plaats met Walk in Boys en staat weer op de tweede plaats in de Topklasse.

Met een uitgedunde selectie moesten de Rijssenaren de strijd aangaan met een op volle oorlogssterkte ZVV/Sparta de Laak dat op de zesde plaats stond. Bij rust stond de 0-0 brilstand op het scorebord, maar Excelsior’31 verdiende de voorsprong. Een aantal opgelegde kansen werden niet benut. Maarten Postma raakte de binnenkant van de paal en een overtal situatie, door een gele kaart aan de zijde van de bezoekers, werd niet afgestraft.

Ook in de tweede helft was Excelsior’31 de betere ploeg, maar door de smalle selectie liepen een aantal spelers langzamerhand op het tandvlees. ZVV/Sparta de Laak kwam er hierdoor sporadisch uit, maar de keren dat het er uit kwam stond de goed keepende Marien Baan in de weg.

In de achtendertigste minuut was het John Lubbers die de score opende. Zijn schot op doel werd van richting veranderd waardoor de keeper van ZVV/Sparta de Laak kansloos was. Hierdoor moesten de bezoekers komen, maar doelpuntenmaker John Lubbers en aanvoerder Jan Borghuis vormden een uitstekend verdedigend duo.

Excelsior’31 had de wedstrijd kort voor het einde in het slot moeten gooien, maar zowel Maarten Postman (wederom paal) en Tom Kamphuis (leeg doel over) wisten het net niet te vinden. In aan alles of niets poging van ZVV/Sparta de Laak werd er een vijfde veldspeler ingezet, maar dit mocht niet baten.

Door deze overwinning staat Excelsior’31 weer op de tweede plaats in de Topklasse. Koploper Brasil’77 wist haar wedstrijd ook te winnen. De vraag is niet is óf Brasil’77 kampioen gaat worden, maar wanneer. Excelsior’31 zal zich moeten focussen voor een plek in de nacompetitie. De concurrentie voor de twee te vergeven plaatsen in de nacompetitie is groot.

Volgende week staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma voor Excelsior’31. Om 21.00 uur speelt het dan tegen rode-lantaarn HHC uit Hardenberg.

Doelpunten Excelsior’31: John Lubbers

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Marien Baan (keeper), Gerjan Bakker (reservekeeper), Jan Borghuis, John Lubbers, Maaten Postma, Tom Kamphuis en Rik Harbers.

Ga terug...