Pursang geeft concert met Glennis Grace - Radio 350
Nu op Radio 350
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 21:00 uur
De Platenkast
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Pursang geeft concert met Glennis Grace

Geplaatst op: 22-02-2017 |

De onlangs gehouden open repetitie van het popkoor Pursang uit Rijssen was een groot succes. Maar liefst zeven zangers en zangeressen meldden zich. En ze kunnen meteen vol aan de bak, want op zaterdag 11 maart a.s. staat er een groots concert in het Parkgebouw op de rol. Samen met het Jongemannenkoor uit Oldenzaal en de bekende zangeres Glennis Grace zorgen zij, onder leiding van dirigent Erwin Strikker, voor een muzikale avond vol herkenbare muziek.

Alle leden van het 40 jaar jonge Pursang hebben hun roots in Rijssen en omgeving. En terwijl de klassieke koren hier hoogtijdagen vierden, groeiden zij op met Elvis, The Beatles en Abba. De invloed van en liefde voor deze popmuziek zijn duidelijk terug te horen tijdens dit concert vol nostalgie en eigentijdse muziek. Ballads, rock en popmuziek wisselen elkaar af. Samen met Glennis Grace, die het tweede deel van het concert grotendeels voor haar rekening neemt. Haar grote doorbraak kwam in 2011, dankzij het programma De Beste Zangers Van Nederland. Haar vertolking van Volumia's Afscheid werd een nummer 1-hit, en vanaf dat moment scoorde Glennis gouden platen en hits als Wil je niet nog 1 nacht met Edwin Evers. Glennis Grace heeft misschien wel de meest indrukwekkende stem van Nederland.

Maar niet alleen Glennis komt naar Rijssen, ook het Jongemannenkoor Oldenzaal zal voor het voetlicht treden deze avond. Dit koor is een 'opvolger' van het Stadsknapenkoor Oldenzaal. Ná hun stemwisseling en hun 14de verjaardag kunnen de jongens van het knapenkoor doorgaan met zingen bij het Jongemannenkoor. Naast de vele concerten met het jongenskoor verzorgen de jongemannen ook eigen optredens. Deze avond zullen zij op geheel eigen wijze vooral hedendaagse muziek ten gehore brengen.

Kortom, een zeer gevarieerde avond, met 20e-eeuwse popmuziek in al haar soorten als basis. Na het concert kan er nog heerlijk nageborreld worden in het Parkgebouw café tijdens een gezellige muzikale afterparty waar de Boogie Kearls (Handy Joe) uit Rijssen voor de nodige sfeer en reuring zullen zorgen.

Aanvang 20.00 uur. Tickets a € 14,50 (exclusief € 0,50 verenigingskosten) zijn verkrijgbaar via www.parkgebouw.nl of aan de theaterkassa (op werkdagen tussen 09.00 en 16.00 uur).

Ga terug...