Zet jij stationsgebouw Holten weer op het goede spoor? - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 21:00 uur
De Platenkast
Playing
Straks
21:00 - 22:00 uur
Radio Regio Klassiek
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Zet jij stationsgebouw Holten weer op het goede spoor?

Geplaatst op: 09-03-2017 |

Een pittoresk gebouw uit de jaren 20 van de vorige eeuw. Prachtig gelegen aan de voet van de Holterberg. Een beeldschoon uitzicht op het glooiende landschap van de zuidkant van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, waar het Beukenlaantje met haar statige bomen omhoog kronkelt. Treinen denderen voorbij. Een brievenbus en enkele posters zijn op dit moment de enige versieringen van het pand. Dat kan anders, want deze A-locatie heeft veel potentieel. Heb je een bedrijfsplan en/of zoek je als vereniging of (maatschappelijke) organisatie naar een locatie? Laat van je horen!

Hoe krijgen we weer reuring in de tent?
Hoe komt er weer reuring in het stationsgebouw in Holten? Daarover is een aantal geïnteresseerden in gesprek met NS Stations en gemeente Rijssen-Holten. “We willen passende activiteiten in het gebouw - die elkaar versterken - op momenten dat de treinen rijden, zowel overdag als ’s avonds. We staan ook open voor niet-commercieel gebruik, denk aan kunst en cultuur. NS Stations wil in beginsel marktconforme huur, maar kan daar wel iets in betekenen als er een mix van functies in het gebouw komt,” aldus Bert Tijhof, wethouder Jeugd, Onderwijs, Economie en Werk. Hij geeft aan dat zowel de beneden- als de bovenverdieping beschikbaar zijn.

Zorg ervoor dat jouw idee de trein niet mist
Zie je kansen voor een passende activiteit in het pand? Zorg ervoor dat jouw idee de trein niet mist en ontdek hoe je een nieuwe samenwerking kunt aangaan met lokale ondernemers die als initiatoren regie hebben in dit project. Neem binnen twee weken contact op met Ronald van der Veen, themaleider Toerisme & Recreatie binnen het project Rijssen-Holten WERKT! Telefoon: (0548) 854 434 of e-mail r.vanderveen@rijssen-holten.nl.

Gemeente Rijssen – Holten gelooft in partnershipgedachte
Het project Rijssen-Holten WERKT! is een vervolg op het Deltaplan om de werkgelegenheid in Rijssen-Holten een impuls te geven. Een initiatief waarin de gemeente verder gaat dan louter subsidieverstrekker. “We gaan graag een partnership aan met ondernemers. Zij zijn de economische motor binnen onze gemeente. We willen hen vooral uitnodigen én uitdagen om zakelijke kansen te signaleren én initiëren,” vult Tijhof aan die ook portefeuillehouder is van dit project.

Ga terug...