Leerlingen Pius X Rijssen winnen helikoptervlucht - Radio 350

Leerlingen Pius X Rijssen winnen helikoptervlucht

Geplaatst op: 16-03-2017 |

In de nationale fietstelweek van 19 tot en met 25 september 2016 is een groot nationaal onderzoek uitgevoerd over fietsverplaatsingen. Door de onderzoeksapp Fietstel zijn ruim 2.000.000 kilometers geregistreerd. Dankzij al deze fietsritten krijgen de deelnemende overheden veel inzichten en de kans om het fietsnetwerk verder te verbeteren. Binnen de scholierenactie van dit onderzoek hebben leerlingen van Pius X college uit Rijssen een helikoptervlucht gewonnen.

Wethouder Jan Aanstoot zwaaide de leerlingen uit klas R2D uit op het moment dat zij afreisden naar Kootwijkerbroek waar zij in viertallen in de helikopter gingen.

Scholieren fietsen erg veel, soms moeten zij wachten bij het oversteken, of gebruiken ze een bepaalde route om sneller naar school te fietsen. Gegevens over het fietsgedrag van scholieren zijn erg belangrijk voor ons, aldus wethouder Jan Aanstoot. ‘Ik ben trots op deze leerlingen dat zij nu in het zonnetje worden gezet, zij hebben samen met een grote stimulans van hun verkeerscoördinator mevrouw Seline Stokkelaar massaal meegedaan aan dit onderzoek, klasse. Een goed voorbeeld voor andere scholieren binnen het voortgezet onderwijs’. Ook directeur René Grol van Pius X onderschrijft het belang van veiligheid voor fietsende leerlingen. ‘Door niet alleen fietsgedrag, maar ook de omstandigheden in kaart te hebben, kunnen maatregelen genomen worden waar het niet veilig is of waar de kwaliteit van de voorzieningen te wensen overlaat’.

Wat wordt er gedaan met de onderzoeksgegevens uit de Fietstelweek?
Dankzij alle geregistreerde fietsritten ontstaan er inzichten om het fietsnetwerk in Nederland te verbeteren. Deze onderzoeksgegevens krijgt de gemeente Rijssen-Holten. In Rijssen-Holten zijn in de fietsvisie 2013 – 2020, ‘Wij fietsen verder!’ diverse ambities en initiatieven aangekondigd die het fietsgebruik stimuleren. De gemeente werkt voortdurend aan het fietsklimaat onder het motto ‘wat goed is kan nog altijd beter’ en gaat graag de uitdaging aan om Fietsgemeente van het jaar 2018 te worden (Fietsstad 2018). Via de website www.fietsstad2018.nl is het mogelijk om een mening te geven over het fietsklimaat in Rijssen-Holten.

Ga terug...