R.K.S.V. wint wederom van Rijssen Vooruit - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 21:00 uur
De Platenkast
Playing
Straks
21:00 - 22:00 uur
Radio Regio Klassiek
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

R.K.S.V. wint wederom van Rijssen Vooruit

Geplaatst op: 22-03-2017 |

Waar vorig weekend een knap punt uit tegen nummer drie Bergentheim werd gepakt, werden er ditmaal drie punten bijgeschreven. Thuis in de derby tegen Rijssen Vooruit werd er met 3-1 gewonnen na een 1-1 ruststand. De bezoekers hadden kansen op meer, maar vooral conditioneel was de thuisploeg de beste in de tweede helft. Erg belangrijke punten in de strijd tegen degradatie!

De eerste Rijssense clash was een prooi voor R.K.S.V. (0-1 in de 92e minuut door Anton Acis), toen bleek al dat Rijssen Vooruit enkele goede spelers had. Vooral op het middenveld en in de voorhoede, waarvan er deze keer ook een aantal meededen. De bezoekers waren niet op volle sterkte door enkele gestopte en geblesseerde spelers. Vorige week speelden veel spelers uit de lagere senioren mee tegen de koploper en kon er lang tegenstand geboden worden. Vandaag was men de eerste helft gelijkwaardig, echter kwam men plotseling achter te staan. Gertjan Wilbers zette na een prima individuele actie voor op Kevin Troost en die gleed van dichtbij de 1-0 binnen. Hiervoor had Rijssen Vooruit al de eerste kans gehad en kreeg men na de 1-0 nogmaals een kans. R.K.S.V. kreeg via Anton Acis twee kansen, daarnaast schoot Ronald Brinkman na een corner van dichtbij hoog over. Gescoord werd er niet meer, tot de 42e minuut wanneer een makkelijk gegeven vrije trap de 1-1 betekende. Aanvaller Huseyn Cengiz krulde de bal in de rechter benedenhoek, een mooi en verdiend doelpunt.

Na rust kreeg Rijssen Vooruit de eerste kansen op een voorsprong, echter was het doelman Patriz Loohuis die tweemaal knap redding bracht. De sluitpost was de absolute man van de wedstrijd, in de eerste helft en vorige week was hij ook al erg belangrijk. De stand bleef 1-1, maar Tijs Blokhorst had hier bijna 2-1 van gemaakt toen hij langs zijn directe tegenstander snelde en de bal over de keeper lobde. Echter kon de verdediger na 70 minuten de bal nog net voor de lijn wegwerken. Vanaf dit moment was het R.K.S.V. dat de klok sloeg en de tegenstander conditioneel tekort kwam. Na een voorzet van Anton Acis werkte Ceyhun Kisa de bal achter zijn eigen doelman, waardoor de oranjehemden op 2-1 kwamen. Als kers op de taart maakte aanvoerder Gertjan Wilbers het karwei af door op prachtige wijze de bal in de verre hoek te krullen. Hierna kwamen de bezoekers nog enkele keren gevaarlijk opzetten, waaronder een bal op de lat en een bal die van de lijn werd gehaald. Gescoord werd er niet meer waardoor de eindstand 3-1 werd.

Door de winst klom R.K.S.V. naar de 12e plaats en staat Rijssen Vooruit op dit moment op degraderen. Echter zijn de verschillen klein, Rijssen Vooruit heeft drie punten minder maar moet de wedstrijd tegen SVVN (2-1 voorsprong na 55 minuten) nog uitspelen dinsdag 4 april. Daarnaast komt rode lantaarndrager Lemele komend weekend op bezoek bij Rijssen Vooruit. De oranjehemden moeten van eigen kracht uitgaan, te beginnen dit weekend in en tegen Drienerlo.

Ga terug...