Rijssen krijgt heus baktheater - Radio 350

Rijssen krijgt heus baktheater

Geplaatst op: 22-03-2017 |

Vanaf woensdag 29 maart is Rijssen een nieuwe bezienswaardigheid rijker. Op die dag opent bakker Ruben Meinders namelijk zijn nieuwe baktheater.

Bakker in hart en nieren
Meinders is een begrip in Rijssen. Al sinds 1824 worden de lekkerste broden en gebakjes gemaakt in het familiebedrijf dat tevens winkels heeft in Wierden, Markelo en Almelo. Vanaf nu kunnen de klanten meegenieten van dit bakspektakel. De geheel verbouwde winkel aan de Grotestraat 37 heeft namelijk voortaan een bakkerij waar de hele dag door gebakken wordt in de stenen vloeroven. Ruben Meinders: “De interesse voor bakken is de laatste jaren enorm toegenomen. Dit komt onder andere door succesvolle Tv-bakkers zoals Robèrt van Beckhoven. Met ons baktheater willen we de mensen ons fantastische ambachtelijke vak laten zien”.

Open dag
Op zaterdag 8 april wordt een open dag georganiseerd van 9.00 uur tot 15.00 uur en is iedereen welkom om te komen kijken, proeven en beleven. In de winkel en bakkerij worden demonstraties gegeven en kan er lekker geproefd worden van de vele specialiteiten die Meinders rijk is. Kinderen mogen zelf bakken met de bakkers van Meinders.

Pain Rubèn
Ruben Meinders wil het ambachtelijke vak graag puur en authentiek uitoefenen, net zoals zijn voorvaderen in 1824 al deden. Er worden dan ook steeds meer broden gemaakt van desem, zonder toevoegingen, puur natuur. De broden dragen de naam Pain Rubèn. Ook het oeroude speltgraan neemt een voorname plek in dit assortiment in. Het assortiment Pain Rubèn bevat ruim 30 soorten authentieke broden en broodjes. Voorbeelden zijn het Pain Rubèn Authentiek, Honing Spelt, Mais desem, Pavé, de witte vloerkadetten, het noten-vruchtenbrood en de echte Franse croissants.

Wie feest viert trakteert
Bij een feestje hoort natuurlijk een traktatie. De bakkers van Meinders hebben de komende 3 weken feestelijke aanbiedingen vastgesteld. Elke week krijgt men een gratis product bij één van de Pain Rubèn broden. Het Noten-Carameltaartje, dé zoete specialiteit van Meinders, is zelfs gratis verkrijgbaar voor deelnemers in het spaarsysteem. “Dat wordt wel heel voordelig smullen”, zegt Ruben met een grote glimlach.

Hofleverancier
In 1999 heeft Meinders het predicaat Hofleverancier in ontvangst mogen nemen. Het predicaat Hofleverancier kan worden toegekend aan ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in de regio en in de branche. De bedrijven moeten minimaal honderd jaar oud zijn en de ondernemers van onbesproken gedrag. Op dit moment mogen 400 bedrijven zich Hofleverancier noemen.

Ga terug...