Drumfanfare Wilhelmina Rijssen kampioen Winds A-Class - Radio 350

Drumfanfare Wilhelmina Rijssen kampioen Winds A-Class

Geplaatst op: 28-03-2017 |

Zaterdag 25 maart werd de drumfanfare van muziekvereniging Wilhelmina Rijssen kampioen in de Winds-klasse van Colorguard Nederland (CGN). Wilhelmina's show The City, een muzikale stedentrip naar London, overtuigde de jury tot een totaalscore van 82,35 punten. De Rijssense drumfanfare domineerde dit seizoen alle wedstrijden waaraan ze deelnamen.

Groei
Door hard werken groeide de uitvoering van de show binnen twee maanden van 67,15 naar 82,35 punten. Showleider Henry Bruins: "Dit hadden we vooraf niet durven dromen. De eerste wedstrijd leek een gelukstreffer, maar toen we de tweede wedstrijd wonnen kwam toch ineens de kampioensvlag in beeld. Ik ben ontzettend trots, want de groep heeft keihard gewerkt om dit te bereiken."

Theatertaptoe
CGN's Indoor Winds is een nieuwe competitie voor kleine blaasensembles, waarin taptoe en theater worden gecombineerd. In Wilhelmina's Londen-show The City kwamen bekende nummers als 'The Streets of London' en 'Penny Lane' voorbij, terwijl de leden een groep toeristen uitbeeldden. Naast muzikaliteit beoordeelde de jury ook het acteerwerk en de visuele impact van de show. Wilhelmina bracht dit jaar in vier wedstrijden steeds het meest overtuigende programma.

Uitbreiding
De drumfanfare zoekt uitbreiding. Vooral in de lagere bezetting van de blazerssectie zijn er veel plaatsen vrij. Geïnteresseerden zijn welkom om 's woensdagsavonds van 19:30 tot 21:30 uur repetities bij te wonen. Meer informatie is te vinden op www.wilhelminarijssen.nl.

Ga terug...