Zuur gelijkspel voor R.K.S.V. - Radio 350

Zuur gelijkspel voor R.K.S.V.

Geplaatst op: 03-04-2017 |

Een late gelijkmaker van SVVN zorgde ervoor dat R.K.S.V. geen plekje steeg op de ranglijst. Een verdiend gelijkspel, alhoewel de 2-0 nooit afgekeurd had mogen worden. Vlak voor tijd de overwinning net niet over de streep trekken is zuur, vooral omdat de punten zo hard nodig zijn.

Scheidsrechter Bas van Ierssel uit Arnhem floot rond half drie voor het begin van de wedstrijd. Onder prima weesomstandigheden begon de wedstrijd aftastend. SVVN zakte wat in en liet de bal aan de Rijssenaren, toch was het eerste gevaar voor SVVN. Enkele kansen leverde echter geen doelpunten op, ook een strakke voorzet van Bram Meulman kon door Gertjan Wilbers net niet binnen geschoven worden. Aanvoerder van de bezoekers, René Sikkelbein, was de beste en belangrijkste man en wist zijn enige kans ook niet te benutten. Een terechte 0-0 ruststand voor het vele publiek wat die middag de weg naar sportpark De Koele vond.

Na rust kwam R.K.S.V. op voorsprong als wederom Leon Nijkamp scoorde, net als vorige week uit bij Drienerlo. Alleen voor de keeper schoof hij de bal beheerst binnen, 1-0! Helemaal terecht was het niet, gezien de kansen voor SVVN de eerste helft. Vanaf dat moment leunde de thuisploeg iets achterover en kwam het er via de snelle spitsen af en toe gevaarlijk uit. Helaas werd de 2-0, een prachtige kopbal van Kevin Troost, afgefloten wegens buitenspel. Dit was helaas niet terecht, maar de verder prima acterende scheidsrechter keurde het doelpunt af. Helaas voor doelman Patriz Loohuis ging het vlak voor tijd toch mis, wanneer hijzelf mistastte in de lucht en de bal tergend langzaam het doel in rolde. Hierna kwamen er nog kansjes over en weer, maar het bleef bij een terecht 1-1 gelijkspel. Zuur voor R.K.S.V. omdat het tweede doelpunt onterecht afgekeurd werd en de gelijkmaker zo laat viel.

Komend weekend de lastige uitwedstrijd tegen nummer vijf Kloosterhaar, de ploeg die eerder dit seizoen met 0-3 in Rijssen won. Vorig seizoen won R.K.S.V. beide ontmoetingen, benieuwd of de Rijssenaren kunnen stunten. Onderin blijft het lastig, de veilig tiende plaats van Drienerlo is vijf punten van ons vandaan. In het paasweekend spelen we zaterdags uit bij Wilhelminaschool en op maandag tweede paasdag thuis tegen Mariënberg.

Ga terug...