Knappe uitoverwinning R.K.S.V. - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 21:00 uur
De Platenkast
Playing
Straks
21:00 - 22:00 uur
Radio Regio Klassiek
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Knappe uitoverwinning R.K.S.V.

Geplaatst op: 10-04-2017 |

R.K.S.V. heeft wederom bewezen dat het in de huidige vorm, waarin zij nu verkeren, van iedereen kan winnen. Kloosterhaar had geen antwoord op het gedisciplineerde en vol inzet spelende team uit Rijssen. Na 90 minuten gingen de mannen van Henk Mennegat er met de drie punten vandoor (1-2) op Sportpark de Polderhoek en boekten wederom een uiterst belangrijke zege.

De oranjehemden begonnen sterk aan hun wedstrijd. Vanuit een gesloten defensie oefenden zij veel druk uit op Kloosterhaar. Dit resulteerde al snel in een goal. Tijs Blokhorst werd diep gestuurd en schuin voor de goal wist hij met een geweldige streep, in de lange hoek, de keeper van Kloosterhaar vakkundig te verschalken. Een prima goal van onze spits. R.K.S.V. zette door en kreeg hier en daar nog wat kansjes. Na amper een kwartier gespeeld te hebben kreeg Kloosterhaar een vrije trap aan de zijkant van het zestienmetergebied. Deze viel pardoes, zonder aangeraakt te worden, bij de tweede paal binnen. Erg zuur, want R.K.S.V. stond prima te verdedigen en het maakte het extra zuur dat je een goal tegen kreeg uit een standaard situatie. Vervolgens verliep de gezapige eerste helft gelijk op, waar Kloosterhaar het meest gevaarlijk was. Vanuit een afgeslagen corner schoten zij nog eenmaal op de lat en Patriz Loohuis wist een bal vlak voor rust nog over de lat te tippen.

In de tweede helft een veranderd spelbeeld. De Rijssenaren waren de betere en Kloosterhaar moest het doen met counters. In de 61ste minuut een bepalend moment voor de goal van Kloosterhaar. Gertjan Wilbers rondde prima af op een leeg goal. Tot grote verbazing haalde de verdediger van de thuisploeg de bal met de arm van de lijn. De leidsman zag het niet en gaf slechts een corner, waar een penalty en een rode kaart voor gegeven had moeten worden. Zoals gezegd moest Kloosterhaar het doen met counters en de mannen van trainer Helwich Machielsen waren nog dichtbij een voorsprong. Vanuit een counter werd hun spits vrij voor doelman Patriz Loohuis gezet, waar onze keeper attent reageerde en met de voet een goal onschadelijk kon maken. Later bleek de doelman met deze redding zijn ploeg extra punten te bezorgen, want in de slotminuten gaf de leidsman wel een penalty voor een handsbal. Vlak voor tijd wist Jonathan Acis hier wel raad mee en schoof koeltjes de 1-2 binnen voor R.K.S.V. waardoor de punten terecht mee gingen naar Rijssen.

Het vertrouwen binnen de ploeg groeit met de week, al vijf wedstrijden is de ploeg van trainer Henk Mennegat ongeslagen. In de derde periode staat men op een tweede plaats, aangezien Voorwaarts V. niet meegerekend wordt (winnaar tweede periode), achter Blauw Wit’66. Komende zaterdag zullen we aantreden tegen Wilhelminaschool, in Hengelo wordt er afgetrapt om 14:30 uur. Maandag tweede paasdag staat tevens het inhaalduel R.K.S.V. – Mariënberg op het programma, aftrap zoals gebruikelijk ook om 14:30 uur op sportpark De Koele.

Ga terug...