Paasvuur Espelo krijgt hulp van Belgisch pyrotechnisch deskundige - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 21:00 uur
De Platenkast
Playing
Straks
21:00 - 22:00 uur
Radio Regio Klassiek
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Paasvuur Espelo krijgt hulp van Belgisch pyrotechnisch deskundige

Geplaatst op: 13-04-2017 |

Met nog 3 dagen te gaan tot aan Pasen worden nu alle zeilen bijgezet om het paasvuur in Espelo zo groot mogelijk te maken. Op het moment hebben we een hoogte van 11 meter bereikt dus zal er nog 9 meter aan takken bovenop moeten om onze doelstelling te behalen. Vanavond is het de beurt aan de Espelose dames om een handje te komen helpen en donderdagavond mogen de kinderen de handen uit de mouwen steken.

Recentelijk zijn we benaderd door de Belg Pieter van den Bosch. Pieter is pyrotechnicus van beroep en leidt meerdere (kunst)projecten waarin bijzondere objecten ter ontbranding worden gebracht. Hij volgde performance aan de Toneelacademie van Maastricht en haalde daarna zijn diploma's pyrotechniek en vuurwerkmeester. Sindsdien zijn vuur en explosieven, steeds terugkerende elementen in zijn werk.
Het paasvuur zal dit jaar door de landeigenaar en door Burgemeester Arco Hofland ontstoken worden maar daarnaast zal Pieter gaan kijken hoe hij hier een bijzondere twist aan kan geven en kan zorgen dat het paasvuur nog beter gaat branden.

Het is trouwens niet de eerste keer dat het paasvuur mede door een Belg aangestoken wordt. In 2015 is het paasvuur in Espelo aangestoken door de Gentenaar Simon De Waepenaere die op zijn vrijgezellendag met een fakkel vanuit Belgiƫ kwam om het paasvuur te ontsteken.

Ga terug...