Jumelage-Insectenhotel voor Kinderboerderij Parkgebouw Rijssen - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 21:00 uur
De Platenkast
Playing
Straks
21:00 - 22:00 uur
Radio Regio Klassiek
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Jumelage-Insectenhotel voor Kinderboerderij Parkgebouw Rijssen

Geplaatst op: 13-04-2017 |

Bij het beëindigen van de uitwisselingscontacten van de Stichting Jumelage Rijssen-Holten in december 2016, verraste de oudheidkundige vereniging, het Heimathaus uit Steinfurt-Borghorst, het aftredende bestuur van de Stichting Jumelage met een fraai, zelfvervaardigd insectenhotel.

Na enig speurwerk naar een geschikt adres in Rijssen of Holten toonde Gerrit Zandvoort, beheerder van de Kinderboerderij Parkgebouw, eigenlijk direct al zijn interesse om zijn levende have te completeren met het onderdak bieden aan ook de kleinste dieren in de natuur! Een insectenhotel is immers een uitstekend leerobject voor de bezoekers van een kinderboerderij.

Op woensdag 12 april werd een delegatie van de Heimatverein uit Borghorst onder leiding van voorzitter Franz Josef Schönebeck ontvangen door het bestuur van de Oudheidkamer Rijssen en Jan Koelemaij, ex-voorzitter van de Stichting Jumelage Rijssen-Holten.

Het voortbestaan van goede relaties tussen verenigingen in de partnersteden Steinfurt en Rijssen-Holten blijft ook in de toekomst een uitstekend platform voor burgerinitiatieven op het gebied van de grensoverschrijdende contacten binnen Euregio.

Ga terug...