Expositie
Nu op Radio 350
18:00 - 21:00 uur
De Platenkast
Playing
Straks
21:00 - 22:00 uur
Radio Regio Klassiek
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Expositie "De Waerdenborch Tast Toe"

Geplaatst op: 16-05-2017 |

Vanaf 26 mei a.s. tot eind september is er in de Nagelhoutzaal van het Kulturhus in Holten een zeer bijzondere expositie te zien. De examenkandidaten van Scholengemeenschap De Waerdenborch die handenarbeid in hun vakkenpakket hebben, exposeren er hun examenwerk. Het gaat om leerlingen van de Havo-afdeling. Voor hun tweede schoolexamen moesten de leerlingen een maaltijd boetseren waar een vervreemdend element in verwerkt moest zijn. Om de vervreemding zo effectief mogelijk te laten zijn, moest de maaltijd zo realistisch mogelijk gemaakt worden. En dat is gelukt ! De kunstwerken zijn zo spectaculair dat examinator en begeleidend docent Dirk van Brink contact heeft gezocht met het bestuur van de Nagelhoutstichting met het voorstel om er een tentoonstelling van te maken. En die is er op een verrassende manier gekomen. Iedere leerling heeft een tafel tot haar beschikking gekregen waar zij haar maaltijd op mag presenteren. Daarbij mogen de leerlingen een aantal schilderijen uit de Nagelhoutcollectie kiezen die ze bij hun eigen kunstwerk vinden passen. Deze schilderijen worden bij het werk van de leerlingen tentoongesteld. Een korte motivatie voor die keuze is te lezen bij de schilderijen.

Docent Dirk van Brink is zeer verheugd omdat hiermee de mogelijkheid ontstond dat leerlingen hun examenwerkstukken ook buiten de school kunnen tonen en het bestuur van de Nagelhoutstichting is verguld omdat met deze samenwerking niet alleen een zeer bijzondere expositie tot stand is gebracht, maar er tevens een belangrijke stap is gezet naar een bredere bekendheid van de Nagelhoutcollectie bij de jeugd. Wat het stichtingsbestuur betreft, blijft het niet bij een eenmalige samenwerking.

De expositie is te zien tot en met 23 september op maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Ga terug...