Handhaving 3e klasse R.K.S.V. Rijssen - Radio 350
Nu op Radio 350
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 21:00 uur
De Platenkast
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Handhaving 3e klasse R.K.S.V. Rijssen

Geplaatst op: 25-05-2017 |

Handhaving in de derde klasse is een feit voor R.K.S.V. Rijssen! In een tweeluik tegen Achilles Enschede was men de verdiende winnaar. Uit werd het 0-1 en had de score hoger moeten uitvallen, thuis stond men snel op 2-0 en werden de laatste dertig minuten met een man minder nog erg spannend. Uiteindelijk werd er met 2-1 gewonnen en gaan de complimenten naar de staf en spelers, vooraf werd men als gedoodverfde degradatiekandidaat gezien. Mede door de noodgedwongen inpassing van vele oranjezwarte jeugdspelers is deze prestatie uiterst knap te noemen!

Voor het vierde seizoen handhaving in de derde klasse, strijden voor een vijfde seizoen in de derde klasse. Dat was de inzet voor R.K.S.V. Rijssen en na de 0-1 winst begon men nu beter aan het duel. Toch was de eerste kans voor de bezoekers toen een bal na een counter van dertig meter via de vingertoppen van keeper Patriz Loohuis en de lat overging. Hierna was het R.K.S.V. dat beter voetbalde en na ruim een kwartier de 1-0 maakte via spits Tijs Blokhorst. Op links ging Bram Meulman er met de bal vandoor en zijn voorzet kon onze spits laag in het doel schuiven. Slechts twee minuten later was het 2-0 toen Bram Meulman een rebound van Anton Acis binnen werkte bij de eerste paal. Een droomstart voor de jeugdige Rijssenaren. Toch schoten de bezoekers hierna gevaarlijk over vanaf de zestien meter, veranderde een corner bijna in een doelpunt en werd de rebound uit een corner van de lijn gehaald. Anderzijds had R.K.S.V. de 3-0 kunnen maken nadat zowel Bram Meulman als Ronald Brinkman prima mogelijkheden kregen. Ruststand 2-0 voor de oranjehemden.

Bijna direct na de rust ging Tijs Blokhorst alleen op de keeper af, echter redde doelman Bart Reinds knap met zijn benen. Toen na 57 minuten de 2-1 viel van spits Daan Dokter dacht heel Achilles Enschede dat het nog kon. Zeker toen enkele minuten later middenvelder Diederik Borkent zijn tweede gele kaart ontving. Met een man minder werd er vooral achteruit geleund door R.K.S.V. Rijssen. Het was aan doelman Patriz Loohuis te danken dat de 2-1 behouden werd met drie knappe reddingen in één actie. Ondertussen kreeg de oranjezwarte brigade kansen op de derde treffer via Tijs Blokhorst, Leon Nijkamp en Joost Nollen. De stand bleef 2-1 en plotseling viel een bal op de lat boven Patriz Loohuis uit een verdwaalde voorzet vanaf links. Uiteindelijk floot scheidsrechter Moeken, die goed acteerde net als de neutrale assistent-scheidsrechters, na ruim 90 minuten voor het einde van de wedstrijd. Door de 2-1 winst was handhaving voor R.K.S.V. Rijssen een feit en dit hadden velen vooraf aan het seizoen niet gedacht.

Het seizoen zit er bijna op, de selectie traint door op de donderdagavond. Daarnaast staat er zaterdag 3 juni een BBQ met selectie, staf, tweede elftal en bestuur op het programma. Zaterdag 10 juni wordt er tijdens de ‘reünie’ op passende wijze afscheid genomen van Anton Acis, Jonathan Acis, Diederik Borkent en Dave Loohuis.

Wij bedanken Achilles Enschede voor de gastvrijheid en sportieve wedstrijden. Tevens wensen we ze veel succes in de herkansing tegen CSV’28 uit Zwolle, zaterdag 27 mei en zaterdag 3 juni staat dit tweeluik op het programma. Komende zaterdag 27 mei weten we of SVVN of Sporlust Glanerbrug (eerste ontmoeting 2-1 voor Sportlust) komend seizoen derde klasse spelen. Bergentheim en Oranje Nassau zijn uitgeschakeld voor promotie naar de tweede klasse. Blauw Wit’66 kan nog promoveren naar de tweede klasse, zij spelen nog een tweeluik tegen DSV’61 uit Doornspijk.

Ga terug...