Ard Jan Koster wint Ars Musica orgelconcours Zaltbommel - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 21:00 uur
De Platenkast
Playing
Straks
21:00 - 22:00 uur
Radio Regio Klassiek
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Ard Jan Koster wint Ars Musica orgelconcours Zaltbommel

Geplaatst op: 12-06-2017 |

Het eerste orgelconcours van de ambitieuze Stichting Ars Musica is zaterdag gewonnen door de jonge Rijssense organist Ard Jan Koster. In Zaltbommel liet de 21-jarige Rijssen ervaren concoursdeelnemers als Matthijs Visscher (33) uit Barneveld en Adrie van Manen (42) uit Rhenen achter zich. Overigens is het ook voor Koster niet de eerste keer dat hij in de prijzen valt: in 2015 sleepte hij ook al de eerste prijs in de wacht op het orgelconcours in Den Ham.

Koster is leerling van Dick Sanderman aan de Muziekschool in Rijssen en is organist in de Hersteld Hervormde Gemeente Westerkerk. In Zaltbommel speelde hij muziek van Bruhns en van Bert Matter. Als winnaar mocht hij het stuk van Matter nogmaals ten gehore brengen tijdens het slotconcert, waarin ook de juryleden Sietze de Vries, Gerben Budding en Rien Donkersloot speelden. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 300,- en een les bij één van de juryleden.

Aan het concours namen tien amateurorganisten uit heel het land deel, één vrouw en negen mannen. Ard Jan Koster is op 30 juni ook te horen tijdens het concert dat de Rijssense Muziekschool verzorgt in de Schildkerk. Dan speelt hij de monumentale Fantasia and Toccata opus 57 van de Engelse componist Charles Villiers Stanford.

Ga terug...