Convenant schulddienstverlening is opnieuw ondertekend - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 21:00 uur
De Platenkast
Playing
Straks
21:00 - 22:00 uur
Radio Regio Klassiek
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Convenant schulddienstverlening is opnieuw ondertekend

Geplaatst op: 22-06-2017 |

Het Maatschappelijk Werk, De Goede Woning, Viverion, de Stadsbank en de gemeente Rijssen-Holten ondertekenden op donderdag 22 juni 2017 opnieuw het convenant schulddienstverlening. Met dit convenant willen zij laten zien dat zij met elkaar een nauwe samenwerking blijven aangaan om daarmee schulden te voorkomen of verder terug te dringen.

Wethouder Bert Tijhof: ‘Door deze samenwerking willen we het onnodig oplopen van schulden bij inwoners voorkomen en proberen we samen de schuldenproblematiek op te pakken. Omdat de schuldenproblematiek ‘hardnekkiger’ wordt, is het erg belangrijk om inwoners te helpen vanuit diverse invalshoeken’.

Voor de woningcorporaties houdt dat in de praktijk in dat als iemand de huur niet kan betalen en er een achterstand dreigt, de gemeente een signaal ontvangt. Die vervolgens kijkt in hoeverre een oplossing mogelijk is voor die persoon. Dit kan een lening zijn, een budgetbeheerrekening of een schuldregeling. Is er sprake van achterliggende problematiek waar eerst aan gewerkt moet worden dan pakt het maatschappelijk werk het verder op. Blijkt uiteindelijk dat er voor de schulden gezocht wordt naar een schuldregeling dan schakelt de gemeente de Stadsbank in. Zij staan inwoners bij op weg naar een schuldenvrij bestaan en starten het begin van een meer financiële gezondheid, als belangrijke basis in het leven.

Ook casusbespreking wordt toegepast
De partijen overleggen structureel met elkaar en behandelen daarbij casussen. Deze besprekingen vormen de basis voor het verder vormgeven van adequate oplossingen. Vanuit ieders afzonderlijke expertise onderzoeken de partijen samen de oorzaak van het ontstaan van de schulden en worden innovatieve oplossingen gecreëerd of verder versterkt om inwoners beter en verder op weg te helpen.

Ga terug...