Inschrijven voor AMV bij muziekvereniging Wilhelmina en Muziekschool Rijssen - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 21:00 uur
De Platenkast
Playing
Straks
21:00 - 22:00 uur
Radio Regio Klassiek
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Inschrijven voor AMV bij muziekvereniging Wilhelmina en Muziekschool Rijssen

Geplaatst op: 04-07-2017 |

Zowel bij de Rijssens Muziekschool als bij muziekvereniging Wilhelmina Rijssen is de inschrijving geopend voor hun cursussen Algemene Muzikale Vorming (AMV). Deze cursussen zijn bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 7 Ć  8 jaar (groep 4 en 5), waarmee zij een goede basis leggen om later een muziekinstrument te gaan bespelen.

Spelenderwijs kennismaken met muziek
Tijdens de cursus Algemene Muzikale Vorming ontwikkelen kinderen een stevige muzikale basis voor hun toekomst. Op speelse wijze raakt het kind vertrouwd met muzikale begrippen als ritme en toonhoogte. Kinderen leren noten lezen, liedjes spelen en samen muziek maken op een manier die past bij hun leeftijd. Ook komen veel muziekinstrumenten voorbij.

Het huiswerk wordt ondersteund door begrijpelijk, motiverend lesmateriaal. Zo is de leerling na een jaar in staat om het instrument te kiezen dat hem of haar het meest aanspreekt.

Muziekschool of Wilhelmina
Ouders/verzorgers kunnen hun kinderen voor AMV inschrijven bij muziekvereniging Wilhelmina of de Muziekschool. Er zijn enkele verschillen in de AMV-lessen. Zo gebruikt de Muziekschool Orff-instrumenten en boomwhackers om bij AMV actief met muziek bezig te zijn, terwijl leerlingen bij Wilhelmina via de blokfluit noten leren lezen.

Gedurende de AMV-cursus komen zowel bij de Muziekschool als Wilhelmina alle instrumenten die zij in huis hebben, uitgebreid aan bod. De Muziekschool sluit de cursus af met een AMV-presentatie in de grote zaal van het Parkgebouw. Tezamen met Wilhelmina wordt in november een Samenspelconcert gehouden.

Bij Wilhelmina geeft de AMV-groep gedurende het jaar een paar concertjes. De AMV'ers sluiten het seizoen in juni af met een examenconcert, waarna elke leerling een rapport en een certificaat ontvangt. Daarna kan het kind eventueel verder met de reguliere muziekles op een muziekinstrument van de vereniging, bijvoorbeeld een trompet, klarinet of slagwerk.

Aanmelden voor AMV
Bij Wilhelmina starten de AMV-lessen op woensdag 27 september (inschrijving sluit op 19 september) in verenigingsgebouw 't Morshoes aan de Morsweg in Rijssen. Aanmelden kan via het online aanmeldformulier op www.wilhelminarijssen.nl of door contact op te nemen met Floor Paauwe via telefoonnummer 06 - 4946 7219.

Bij de Muziekschool Rijssen is de eerste AMV-les op zaterdag 23 september. De AMV-lessen duren 45 minuten. Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de website www.muziekschool-rijssen.nl.

Ga terug...