Geslaagde afsluiting Muziekschoolseizoen - Radio 350

Geslaagde afsluiting Muziekschoolseizoen

Geplaatst op: 11-07-2017 |

Met vier succesvolle concerten heeft de Rijssense Muziekschool het cursusjaar afgesloten. De grote zaal van het Parkgebouw was uitstekend bezet tijdens de grote uitvoering, waar allerlei ensembles zich presenteerden. Vertederend was het optreden van de jongste vioolleerlingen, die helemaal zelfstandig, zonder dirigent, hun liedjes speelden. Met begeleiding van viool en piano zong Erna Rohaan “A million years ago” van Adele. Boaz van Oostrum gaat aan het conservatorium verder studeren en sloot z’n muziekschooljaren af met een prachtig stuk klassiek gitaar.

De AMV-presentatie was het podiummoment voor de jongste leerlingen. Zij lieten horen wat ze tijdens de basiscursus Algemene Muzikale Vorming of tijdens de Introductiecursus Blokfluit allemaal hadden geleerd. “Een grote stieros uit Spanjos” vormde de spetterende afsluiting, waarin allerlei instrumenten werden gebruikt als begeleiding.

In de Schildkerk debuteerde het nieuwe schoolorkest onder leiding van Jan Geuke. Het vrouwenkoor zong met harmoniumbegeleiding de Messe Basse van Fauré. Orgelleerling Ard Jan Koster, onlangs nog winnaar van het Ars Musica Orgelconcours in Zaltbommel, imponeerde met de virtuoze Fantasia and Toccata van Stanford.

De zangleerlingen hadden hun eigen uitvoering in de Van Damzaal van het Parkgebouw. Het programma was heel divers, met zowel Bach en Mozart als Carole King en Ed Sheeran op het programma. Het enthousiaste publiek waardeerde de optredens van vrouwenkoor, popkoor en solisten bijzonder!

Na de zomervakantie beginnen de lessen weer op 4 september. Er staan ook alweer verschillende uitvoeringen gepland, onder meer in de Doopsgezinde kerk in Almelo.

Ga terug...