Eind oktober groot senioren-evenement in Parkgebouw Rijssen - Radio 350

Eind oktober groot senioren-evenement in Parkgebouw Rijssen

Geplaatst op: 11-07-2017 |

Rabobank Rijssen-Enter en gemeenten Rijssen-Holten en Wierden zetten zich in voor lokale senioren
Ouderen raken steeds vaker in een isolement. De sociale contacten met vrienden en familie zijn gaandeweg minder geworden. Willen ze iets ondernemen zijn ze vaak afhankelijk van anderen. Veel ouderen verliezen zo het contact met de maatschappij, met het leven.

Rabobank Rijssen-Enter wil zich inzetten om die verbinding te herstellen. De bank staat middenin de maatschappij, kent de mensen, gemeentes, lokale ouderenorganisaties, verenigingen, stichtingen en culturele instanties. “Hoe mooi zou het zijn, als wij dit netwerk aanwenden en kunnen optreden als intermediair tussen die partijen”, zegt Angela Kuipers, adviseur dagelijkse bankzaken in Rijssen-Enter. Samen met Henny Altena, Accountmanager Grootzakelijk, beraadde zij zich binnen de bank op dit maatschappelijke thema rondom senioren en zocht hiervoor de samenwerking op met de gemeenten Rijssen-Holten en Wierden. Beiden stonden zeer positief tegenover de samenwerking. “De kracht ligt in samenwerken met en aansluiting vinden bij andere partijen”, zegt Fatma Güven van de Gemeente Rijssen-Holten. “We kunnen van elkaar leren en elkaar versterken ten behoeven van onze lokale senioren.”

Dat het een steeds grotere groep senioren moeite kost om anderen te ontmoeten en de deur uit te gaan, bevestigt ook Anneke Baan van de Gemeente Wierden. “Als wijksaam binnen de gemeente Wierden stellen wij ons tot doel dat ouderen zo lang mogelijk mee blijven doen en contacten blijven onderhouden. We willen daarnaast graag dat ze zo lang mogelijk vitaal en actief blijven”.

De Rabobank en de gemeenten zijn van plan om op dinsdag 31 oktober, tijdens de Week van de coöperatie, een groot senioren-event te organiseren in en om het Parkgebouw. Henny Altena: “Wij willen een evenement organiseren dat breed toegankelijk is en voor elk wat wils biedt. Uitgaan, ontmoeten en bewegen zijn drie thema’s die centraal staan.”

Senioren in Rijssen en Enter worden eind van de zomer persoonlijk uitgenodigd voor het evenement. Dan zal ook het exacte programma duidelijk zijn.

Ga terug...